Tule mukaan Liikkujan viikolle Riihimäelle

0

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.-22.9. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Riihimäellä Liikkujan viikolla on monenlaista ohjelmaa. Hyppää maksuttomaan paikallisliikenteen bussiin, testaa kaupunkipyöriä, ihmettele kaasuautoa tai hae heijastin heilumaan syksyn pimeneviin iltoihin.  Turvallisesti Hämeessä -hanke on mukana 16.9. klo 14-18 Urheilutalon ja maauimalan maastossa – tervetuloa paikan päälle!

Liikkujan viikon teemana vuonna 2021 on ”Turvallista, terveellistä ja kestävää liikkumista”. Liikkujan viikon tapahtumia järjestetään fiksun liikkumisen edistämiseksi. Tarkoituksena on tuoda esille erilaisia liikuntamuotoja arjen liikuntaan, matkaketjujen yhdistämiseen, työmatkoihin ja vapaa-aikaan.

Turvallisesti Hämeessä -hankkeen edustajat sekä Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan opiskelijat ovat torstaina 16.9. klo 14-18 järjestämässä tapahtumaa Riihimäen Urheilutalon ja maauimalan tuntumassa. HAMIn Liikenneopettajaopiskelijat toteuttavat ”liikennekaupungissa” ajoharjoittelua. Hiekkakentälle Urheilutalon kupeeseen tulee Hyria koulutuksen kuorma-auto ja Hämeen ammatti-instituutin kaasukäyttöinen henkilöauto. Kuorma-auto on mukana siitä syystä, että sen avulla voidaan helposti osoittaa kuorma-auton katvealueet – eli kuorma-autosta ei näe kaikkialle. Skoda kaasuauto taas edustaa uutta ja kestävämpää ajattelua autoilussa. Lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan opiskelijat järjestävät muun muassa liikennemerkkitunnistusta ja polkupyörän kuntotarkastusta. Jaossa on myös heijastimia –  Tule hakemaan omasi!

Turvallisesti Hämeessä -hankkeessa ovat mukana Hämeen ammatti-instituutti, Ammattiopisto Tavastia, Hyria Koulutus, Traficomin ja Riihimäen ajoharjoittelurata. Hankkeen tavoitteena on muun muassa edistää nuorten liikenneturvallisuutta 2. asteen oppilaitoksissa Kanta-Hämeessä.

Lisätiedot

Hyrian media-alan opiskelijoiden tekemiä liikenneturvallisuusjulisteita käytetään Turvallisesti Hämeessä -hankkeen viestinnässä.

teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Leave A Reply