Näppärät peukalot ja vikkelät jalat siivittivät Topiaksen voittoon liikenneturvallisuustapahtumassa

0

Hyrian logistiikka-alan opiskelija Topias Hakamaa suoriutui keskittymistä vaativasta Turvallisesti Hämeessä -radasta voittajana. Topias päihitti kanssakilpailijat huikealla 18.88 sekunnin ajalla. Topiaksen salaisuus oli tiukka keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan. Ensin kirjoitettiin haastava lause kännykällä nopeitten peukaloiden avulla ja sitten otettiin spurtti ja suoritettiin lattiaan piirretty rata. Liikenteessäkin keskittyminen on olennaista – muista siis, että et räplää kännykkää, kun ajat!

Hyrian tapahtumassa ideana oli saada toisen asteen nuoret pohtimaan liikenneturvallisuusasioita.
Innokkaimmat osallistujat pääsivät tuottamaan Livestream ohjelmaa Youtubeen media-alan opiskelija Terho Turusen kanssa. Terho haastatteli tapahtumassa mukana olijoita, ja pisti itsensä likoon. Livestreamissa kuultiin välillä Terhon laulua, jos haastateltavia ei ollut näköpiirissä.

Media-alan opiskelija Terho Turunen teki Hyrian Turvallisesti Hämeessä -tapahtumassa Livestreamia ja haastatteli mm. logistiikka-alan opiskelija Topias Hakamaata.

 

Hyrian Turvallisesti Hämeessä toteutuksessa jaettiin aamupäivän aikana heijastimia ja otettiin osaa erilaisiin rasteihin. Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan opiskelijat ja Hämeen ammatti-instituutin liikenneopettajaopiskelijat olivat suunnitelleet rastit ulos parkkipaikalle ja sisälle oppilaitoksen aulaan. Ulkotapahtumassa pääsi tutustumaan, mitä kuljettaja näkee rekan ohjaamosta. Samalla sai osallistua kyselyyn, jossa pääsi pohtimaan, mitkä ovat kuorma-auton katvealueita.

Hämeen ammatti-instituutin liikenneopettajaopiskelijat esittelivät kuorma-auton katvealueita.

Sisätapahtumassa Hämeen ammattikorkeakoulun liikenneopiskelijat pitivät yllä rataa, jossa kisattiin aikaa ja virheitä vastaan. Teipeillä koulun aulaan piirretyn radan ideana oli, kuka pystyy kirjoittamaan tietyn lauseen kännykkään ja suorittamaan lattiaan piirretyn radan kaikkein nopeimmin ja virheettömämmin. Topias Hakamaa oli kaikkein nopein ja hänen aikansa oli 18,88 sekuntia. Hopealle selvisi Jarno Kiiveri ja pronssia sai Roni Leppänen. Topiaksen voiton taustalla oli se, että hän kirjoitti ensin nopeasti tekstin kännykkään ja juoksi radan sen jälkeen nopeasti läpi. Eli Topiaskin keskittyi yhteen asiaan kerrallaan ihan niin kuin liikenteessäkin pitää tehdä. Eli nuorille on ensiarvoisen tärkeää muistuttaa, että kännykkää ei räplätä samaan aikaan kuin ajetaan liikenteessä.

Hyrian opiskelija Teemu Nordman onnistui hyvin rastilla, jossa piti suoriutua teipeillä lattiaan kiinnitetystä radasta ja kirjoittaa tietty teksti mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi.

 

 

Turvallisesti Hämeessä -hankkeen tavoitteena on edistää nuorten liikenneturvallisuutta 2. asteen oppilaitoksissa Kanta-Hämeessä. Hankkeessa ovat mukana Hämeen ammatti-instituutti, Ammattiopisto Tavastia, Hyria Koulutus, Traficom ja Riihimäen ajoharjoittelurata.

Turvallisesti Hämeessä -hankkeen tapahtumassa HAMKin liikennealan opiskelijat Niina Hramoff, Ville Autio, Mauno Koivunen ja Markus Humala pitivät keskity ajamiseen -rastia.

Lisätiedot: https://hami.fi/turvallisesti-hameessa/

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

 

 

Leave A Reply