Yrittäjä – kehitä yritystoimintaasi ja hae mukaan Voimavalmennukseen!

2

Voimavalmennus on maksuton kehittämispolku yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle. Valmennus sisältää henkilökohtaista apua, valmennusta ja vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan. Valmennus kestää noin puoli vuotta. Muutoksen kesyttäjä -hankkeen ensimmäisen vuosikurssin 35 yrittäjää saa todistukset suorittamastaan Voimavalmennuksesta syyskuun lopulla. Uusi Voimavalmennusryhmä aloittaa pian. Tule mukaan kehittämään omaa yritystäsi ja verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa.

Ensimmäiselle Voimavalmennuksen yrittäjäporukalle suosituimpia valmennuksia ovat olleet diginäkyvyyteen, hakukoneoptimointiin, somemarkkinointiin ja markkinointiin liittyvät teemat. Korona vuoksi kaikki valmennukset toteutettiin kevään aikana verkossa. Toiveissa oli, että yrittäjät olisivat päässeet näkemään toisiaan live-toteutuksissa, mutta tähän ei ollut mahdollisuutta. Syksyn viimeinen tapahtuma ja ensimmäisen vuosikurssin päätösjuhla toteutetaan kuitenkin livenä Hämeenlinnassa.

Tässä muutamia autenttisia kommentteja yrittäjiltä keväällä toteutetuista valmennuksista, jotka olivat verkossa:

  • Sanna Haapala, Kalevalalainen jäsenkorjaaja ja paljasjalkakenkien asiantuntija: Olen osallistunut melkein kaikkiin valmennuksiin ja joitakin valmennuksia on tullut katsottua vielä uudestaan tallenteelta. Jokaisesta webinaarista on ollut kyllä hyötyä, sillä olen saanut tietoja ja taitoja lisää. Olen ollut todella tyytyväinen verkkokaupan perustamisen webinaarisarjasta. Itse olen miettinyt jo pidempään verkkokaupan perustamista ja webinaareista olen saanut paljon lisätietoa asiasta.
  • Ulla Leino, Tantsulla, terapeuttiset keskustelut ja työnohjaus: Minulle ovat erityisen tarpeelliseksi osoittautuneet markkinointiin ja kotisivuihin liittyvät valmennukset. Olen oppinut uusia ja hyödyllisiä asioita hakukoneoptimoinnista, joita sitten olen kotisivuja uudistaessani koittanut ottaa käyttöön.
  • Tanja Reijomaa, Bloomington Oy, Hyvinvoinnin huoltamo: Hankkeen antia on se, että olen pysähtynyt pohtimaan omaa liiketoimintaani. Olen myös osallistunut todella aktiivisesti valmennuksiin. Oman jaksamisen kannalta tärkeimpiä työkaluja olen saanut muun muassa ajan hallintaan liittyvistä valmennuksista. Niitä aion ehdottomasti hyödyntää.
  • Elina Laaksonen, Keittiömaailman kauppias: Webinaarit ovat olleet hyödyllisiä ja on mukavaa, kun ne tallennetaan, niin asiaan voi palata myöhemminkin. Ajanhallinta valmennus kolahti minuun todella hyvin ja huomasin, että kulutan aikaani turhaan haahuiluun ihan liikaa. Vaikka työni onkin superkivaa, niin minun pitää muistaa paremmin tasapaino työn, levon, harrastusten, perheen ja ystävien välillä. Ja syödä pitää hyvin, muuten ei jaksa.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeen parasta antia ovat yrittäjien mielestä olleet henkilökohtaiset keskustelut yrityssparraajien kanssa. Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun asiantuntijat ovat antaneet sparrausta yritysten alkukartoituksessa ilmoittamiin kehittämiskohteisiin. Keskustelujen aiheet ovat vaihdelleet yrittäjän tarpeen mukaan esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman päivittämisestä, henkilöstöhallinnosta, korona-avuista, markkinoinnista jne. aina yhdessä konkreettisesti tehtyihin some-päivityksiin saakka.

  • Tanja Kukko, Café Kukko, kahvilayrittäjä: Henkilökunnalle tehtiin Thomas -analyysit ja sitä kautta yritettiin saada kaikki ymmärtämään erilaisten toimintatyylien vaikutukset työn tekemisessä. Analyysiä pidettiin viihdyttävänä, mutta ehkä siitä jäi jotain mieleenkin. Teemme kahvilassa työtä tiiminä, joten on tärkeää huomioida, että kaikki eivät tee samalla tavalla töitä. Analyysin kautta oppii ymmärtämään omaa toimintatyyliään; onko tarmokas, nopea, rauhallinen, tarkka, luova, idearikas, viimeistelijä, puurtaja vai minkälaisen panoksen tuo tiimiin. Erilaiset toimintatyylit täydentävät tosiaan.
  • Heidi Cavén, Toimistopalvelu Heica: Sparrauksista on hyviä kokemuksia, koska ulkopuoliset sparraajat katsovat toimintaa kokonaisuutena, kun itse saattaa pohtia jotain toiminnan pientä osaa. On ollut hyviä keskusteluja, inttämisiä, valaistumisia ja tehtyjä kokeiluja sparraajan keskusteluiden tuloksena.
  • Hannele Lemmetyinen, Ruustukki Design, käsitöitä ja miniatyyrituotteita: Olen saanut apua henkilökohtaisesta sparrauksesta todella paljon. Keskustelut sparraajan kanssa kohensivat ammatillista itsetuntoa, kun sai yrityksen tuotteista ja esimerkiksi some- päivityksistä täysin ulkopuolisen mielipiteen. Olenkin miettinyt, että jatkossakin olisi hyvä olla käytettävissä ihminen, joka käy läpi esim. some- ja nettisivujani ja antaa niistä palautteen. Itse kun ei kaikkea huomaa eikä osaa.
  • Leena Kylämarkula, Urpolan Kartano, juhlapalvelut ja Viikinkisauna: Sparrauksissa olemme tehneet konkreettisia juttuja, esimerkkinä uutiskirjeen malli ja tarjouspohja, joka nopeuttaa tarjousten tekemistä. Isoin työmäärä on ollut Visit Finlandin STF-sertifikaatin hakeminen lukuisine lomakkeineen ja lisätietoineen. Olemme saaneet merkin hakemiseen asiantuntevia ja tärkeitä neuvoja.

Mukana olleista yrittäjistä ja heidän Voimavalmennuspolustaan on kirjoitettu blogisarjaa, jossa on toistakymmentä tarinaa. Voit tutustua yrityksiin ja yrittäjien kommentteihin osoitteessa https://blog.hamk.fi/hami/category/muutoksen-kesyttaja-hanke/

Hae mukaan Voimavalmennukseen

Halutako sinä mukaan seuraavaan Voimavalmennus -ryhmään? Hae mukaan 8.10 mennessä. Hakulinkki:  https://link.webropolsurveys.com/S/BF6CB0E6634C56D6   Muutoksen kesyttäjä -hankkeen tavoitteet ovat 1) yritysten auttaminen jaloilleen koronan jälkeen, 2) yritysten henkilöstön ja yksinyrittäjien työhyvinvoinnin vahvistaminen sekä 3) verkoston ja vuorovaikutuksellisuuden vahvistaminen. Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Muutoksen kesyttäjä -hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun saakka. Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Discussion2 kommenttia

Leave A Reply