Sotilaasta yrittäjäksi ja metsäalan opiskelijaksi

0

Henri Arola oli ennen töissä Puolustusvoimissa, mutta nyt hän pyörittää omaa yritystoimintaa ja opiskelee samalla metsäalaa Hämeen ammatti-instituutissa. Arola Outdoor Services -yrityksen tukijalkoina ovat pääosin aliurakointina suoritettavat metsuripalvelut sekä erä- ja luontoalan palvelut. Tuore yrittäjä ilmoittautui mukaan Evon uusi aika -hankkeeseen, josta saa maksutonta sparrausta yrityksen oman tarpeen mukaan.

Henri Arolan polku Puolustusvoimista yrittäjäksi kirkastui muutaman vuoden pohdinnan jälkeen. Opintovapaalla ollessaan Henri suoritti eräopaskoulutuksen ja aloitti myös Hämeen ammatti-instituutin metsuri- ja metsäpalveluiden tuottaja -opinnot. Opinnot alkoivat keväällä 2021. Samaan aikaan Henri kaivoi vanhan yrityksensä pöytälaatikosta esiin ja aloitti sivutoimisen yritystoiminnan. Päätoimisena yrittäjänä Henri on toiminut syyskuusta 2021 alkaen.

  • Tarjosin aikaisemmin Personal Trainer -palveluita useita vuosia ja siitä syystä minulla oli vanha y-tunnus jo olemassa. Hyvä ystäväni kysyi minua syksyllä 2020 mukaan metsäalan töihin. Aliurakoinnista rohkaistuneena aloitin myöhemmin päätoimisena yrittäjänä. Opintovapaan aikana kirkastui myös ajatus tehdä itselle tärkeistä ja merkityksellisistä asioista yritystoimintaa. Pidän kaikenlaisesta luonnossa liikkumisesta ja tykkään ohjata muita luonnon ääreen, Henri Arola kertoo.

Retkeilyä. Kaikille. Myös erityisryhmille!

Arola Outdoor Services tarjoaa metsuripalveluiden lisäksi muun muassa eräilyyn ja luontoon liittyvää tapahtumien järjestämistä, retkeilytaitojen opetusta ja opaspalveluita. Luontopuolen palveluissa Henri Arola on erikoistunut erityisryhmiin.

  • Arola Outdoor Services retkeilypalveluiden visiona on: ”Retkeilyä. Kaikille.” Olet sitten sokea tai liikuntarajoitteinen, niin sinulla pitää olla oikeus päästä kokemaan luonnon voimaannuttavuus. Taustastani on paljon hyötyä, sillä pystyn tarjoamaan laadukkaasti ja turvallisesti suunniteltua ja toteutettua luonnossa liikkumista kaikille, Henri Arola toteaa.

Arola Outdoor Services ja Retkeilykoulu tarjoavat opastettuja retkiä mihin vuodenaikaan tahansa – myös erityisryhmille.

Evon uusi aika -hankkeesta henkilökohtaista sparrausta

Henri Arola on mukana Evon uusi aika -hankkeessa. Hankkeessa mukana olevat yritykset saavat maksutonta sparrausta oman tarpeensa mukaan. Yrityksen kehittämisessä on usein paikallaan, että joku ulkopuolinen tuo omia näkemyksiään keskusteluun ja välillä kysyy ehkä ikäviäkin kysymyksiä.  Henrin aloituskeskustelu on käyty ja tuleva sparraus liittyy markkinointiin, somenäkyvyyteen, asiakashallintaan ja vuosisuunnitteluun.

  • Uskon, että hyödyn hankkeessa mukana olemisesta ja saan uutta näkemystä yritykseni kehittämiseen. Ulkopuolisten ihmisten kanssa ajatusten vaihto on aina rikkaus! Arola Outdoor Services tarjoaa minulle mielekkään työkokonaisuuden luovuuden ja fyysisyyden välimaastoon. Yritystoiminnan pyörittäminen ei vaadi nyt eikä tulevaisuudessa itselle merkityksellisistä asioista luopumista, Henri Arola visioi.
Henri Arola on tyytyväinen, että voi jutella yrityksen asioista ulkopuolisen Evon uusi aika -hankkeen sparraajan kanssa.

Evon uusi aika -hankkeen toteutusaika on 1.6.2021-31.8.2023. Hankkeen tavoitteena on: 1) Evo-toimijaverkoston luominen ja toimijoiden yhteistyön lisääminen, 2) Pk-yritysten liiketoiminnan kehittäminen sekä uuden yritystoiminnan luominen tiedekansallispuiston yhteyteen, 3) Ympäristö- ja luontopalveluiden kehittäminen, 4) Saavutettavuuden edistäminen (digitaalinen ja fyysinen) ja 5) Kestävän ja vastuullisen matkailun kehittäminen. Evon uusi aika -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä Kanta-Hämeessä. Rahoittajina ovat myös Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Linnan Kehitys Oy ja Hämeen ammatti-instituutti.

Lue lisää hankkeesta osoitteista:

https://hami.fi/evon-uusi-aika/ tai https://linnan.fi/evonuusiaika/

Ota yhteys Henri Arolaan:

https://www.retkeilykoulu.fi/

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI. LinkedIn.

Kuvat: Henri Arola, Jarno Laine, Pekka Lintusaari

Leave A Reply