Riihimäen Erämessuilla Kanta-Hämeen luontomatkailu esillä

0

Kansainväliset erämessut pidetään Riihimäellä 9.–12.6.2022. Erämessut ovat luontoharrastajien johtavat messut Suomessa. Parin vuoden koronatauon jälkeen Erämessuille odotetaan saapuvan runsaasti väkeä. Hämeen ammatti-instituutin luontomatkailuhankkeessa kootaan Kanta-Hämeen luontomatkailuyritysten tähtituotteet esitteeksi messuille. Tule infoon kuulemaan asiasta lisää!

Riihimäellä järjestettävillä Erämessuilla esittäytyy eräala laajimmillaan. Metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luonnon harrastajat ja ammattilaiset kohtaavat alan kaupallisen tarjonnan sekä valtakunnalliset järjestöt.

Erämessuja on järjestetty Riihimäellä vuodesta 1972 lähtien. Riihimäen vehreä Urheilupuisto kaupungin keskustassa on osoittautunut toimivaksi ja viihtyisäksi messualueeksi. Vuonna 2018 Kansainvälisillä Erämessuilla oli lähes 600 näytteilleasettajaa. Torstaista sunnuntaihin kestäneillä messuilla kävi lähes 40 000 vierasta.

Kanta-Hämeen luontokohteiden ja yritysten näkyvyyden lisääminen

Hämeen ammatti-instituutti toteuttaa luontomatkailuhanketta, jossa yhtenä tavoitteena on lisätä luontomatkailun saavutettavuutta ja näkyvyyttä. Kanta-Hämeessä on upeita luontokohteita kuten Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot, Saaren kansanpuisto, Aulanko, Lopen kohteet, Evon retkeilyalue ja Ilvesreitti.

Evon uusi aika -hankkeen projektipäällikkö Katja Ekqvist kokoaa maakunnan luontomatkailuyrittäjien parhaat tuotteet ja palvelut yksiin kansiin.

  • Olemme varanneet Riihimäen Erämessuilta ständin ja haluamme esitellä Kanta-Hämeen hienoja luontokohteita ja yrittäjien palveluita messuilla. Jokaiselta yrittäjältä otamme parhaan luontomatkailutuotteen tai palvelun yhteiseen katalogiin. Esite painetaan toukokuussa ja siitä tehdään myös pdf-versio. Esitteeseen mukaan tuleminen on yrittäjille maksutonta, kertoo projektipäällikkö Katja Ekqvist Hämeen ammatti-instituutista.
Kanta-Hämeessä on upeita luontokohteita. Kuva Kaukolanharjulta Tammelasta.

Tule aloitusinfoon ja tuotekehitystyöpajoihin

Maalis-huhtikuussa järjestetään Kanta-Hämeen luontomatkailuyrityksille info ja työpajat. Info on Teamsissa, mutta työpajat ovat Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä/Lopella. Aloitusinfo pidetään 30.3. klo 15-16 Teamsissa. Linkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

  • Kerromme aloitusinfossa asiasta ja sen jälkeen järjestämme kolme työpajaa, jossa autamme tuotteistuksessa niitä, joilla ei ole vielä tuotteistettu luontopalvelua tai -tuotetta markkinoitavaksi. Jos yrittäjältä löytyy jo yksi sellainen valmis tuote tai palvelu, niin hän voi ehdottaa sitä suoraan minulle. Kokoan esitteen yhdessä HAMIn markkinointiosaston kanssa. Erämessuilla jaamme esitettä ja esittelemme upeita Kanta-Hämeen luontopalveluita ja kohteita, Katja Ekqvist visioi.

Evon uusi aika -hankkeen toteutusaika on 1.6.2021-31.8.2023. Hankkeen tavoitteena on: 1) Evo-toimijaverkoston luominen ja toimijoiden yhteistyön lisääminen, 2) Pk-yritysten liiketoiminnan kehittäminen sekä uuden yritystoiminnan luominen tiedekansallispuiston yhteyteen, 3) Ympäristö- ja luontopalveluiden kehittäminen, 4) Saavutettavuuden edistäminen (digitaalinen ja fyysinen) ja 5) Kestävän ja vastuullisen matkailun kehittäminen.

Evon uusi aika -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä Kanta-Hämeessä. Rahoittajina ovat myös Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Linnan Kehitys Oy ja Hämeen ammatti-instituutti.

 

Lisätiedot esitteestä: Projtektipäällikkö Katja Ekqvist, Hämeen ammatti-instituutti, (etunimi.sukunimi@hami.fi), +358503496230

Lue lisää hankkeesta osoitteista: https://hami.fi/evon-uusi-aika/ tai https://linnan.fi/evonuusiaika/

Lue lisää Kanta-Hämeen luontokohteista: https://visithame.fi/luonto/luontokohteet/

Lue lisää Hämeen ammatti-instituutista.

Teksti: Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

 

Leave A Reply