Luppo – Hyvinvointihotelli kattojen yläpuolella

0

Loimijoen varrella, historiallisen Finlaysonin tehdasmiljöön kattojen yläpuolella, on tunnelmallinen pikkuhotelli nimeltään Luppo. Forssassa sijaitseva Luppo yhdistää työhyvinvoinnin, lääkäripalvelut ja mielenkiintoiset aktiviteetit hotellin yhteyteen. Yrittäjä Tarja Jaakkola on mukana Voimavalmennuksessa, jonka avulla pääsee tuulettamaan ajatuksiaan muiden yrittäjien kanssa.

Yrittäjät ja tahtonaiset Minna Penttilä sekä Tarja Jaakkola perustivat Hyvinvointihotelli Lupon kesällä 2021 keskelle kulttuurimiljöötä, sillä rakennus on aikaisemmin toiminut Finlaysonin Kutomona. Hyvinvointihotellin perusideana on ihmisten hyvinvoinnin lisääminen, on se sitten lepoa tai aktiviteetteja, kukin tarpeensa mukaan. Lupossa tehdään ennaltaehkäisevää hyvinvointivalmennusta. Valmennus on henkilökohtaista ja yksilön huomioivaa keskustelua aina terapiaan saakka.

  • Työhyvinvointi on Lupon pääjuttu. Lupossa on tarvittavat ammattilaiset hyvinvointikonseptimme kaikille 7 osa-alueelle. Tarkoituksena on lisätä kokonaisvaltaisesti ihmisten hyvinvointia liittäen siihen lääkäripalvelut, kuntoilun ja muun mielen virkistyksen, hyvän ruoan sekä levon. Kohderyhmänä ovat erityisesti yritysten erilaiset tiimit ja johtoryhmät, mutta toki kaikki muutkin matkailijat ovat meille tärkeitä, Lupon yrittäjä Tarja Jaakkola kertoo.
Hyvinvointihotelli Lupon ikkunasta pääsee ihailemaan vanhaa tehdasmiljöötä.

Forssan Kutomon vanhaan Finlaysonin tehdasrakennukseen on remontoitu upeat tilat. Seitsemän majoitushuonetta kattojen yläpuolella takaavat uniikin tunnelman. Lupon viihtyisät oleskelutilat ja sauna ovat hotellivieraiden käytössä. Asiakkaat voivat treenata veloituksetta samassa rakennuksessa olevan Kutomon Liikuntakeskuksen kuntosalilla.

Hyvinvointihotelli Lupon aamiaishuoneesta lähtee päivä hyvin liikkeelle.
  • Meillä on Penttilän Minnan kanssa filosofia, joka perustuu 7 kohdan hyvinvointipolkuun. Siinä ihminen yksilöllisine tarpeineen ja voimavaroineen on keskiössä, Tarja Jaakkola visioi.

Hyvinvointihotelli Lupolla oli osasto huhtikuun lopussa Helsingin Messukeskuksen Kongressimessuilla.

  • Osastollamme kävi innostunut kuhina. Keskusteluissa tuli hyvin esille tarve työhyvinvoinnin kehittämiselle koronan jälkimainingeissa. Nyt halutaan hyvinvointia tukevaa ohjelmaa ja kiireetöntä aikataulua. Se onnistuu meillä Lupossa erinomaisesti! Meillä kaikki toiminnot ovat saman katon alla, eikä siirtymiin paikasta toiseen mene ylimääräistä aikaa, Tarja Jaakkola toteaa.

Finlaysonin entinen Kutomo on remontoitu ja uusiokäytössä. Hyvinvointihotelli Lupon ikkunoista näkee punaiset katot.

 

Tarja Jaakkola Voimavalmennuksessa

Tarja Jaakkola on mukana Muutoksen kesyttäjä -hankkeen Voimavalmennuksessa. Voimavalmennus on maksuton kehittämispolku yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle. Valmennus sisältää henkilökohtaista apua, valmennusta ja vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan.

  • Olen ollut mukana valmennuksissa ja parasta mukana olemisessa on verkostoituminen toisten yrittäjien kanssa. Yhteisissä tapaamisissa tärkeintä on mielestäni sosiaalisuus sekä omien ajatusten tuulettaminen ja testaaminen. Tietysti samalla pääsee myös markkinoimaan Forssaa ja omaa yritystään, Tarja Jaakkola iloitsee.
Hyvinvointihotelli Lupon yrittäjä Tarja Jaakkola on mukana Voimavalmennuksessa.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeen tavoitteet ovat 1) yritysten auttaminen jaloilleen koronan jälkeen, 2) yritysten henkilöstön ja yksinyrittäjien työhyvinvoinnin vahvistaminen sekä 3) verkoston ja vuorovaikutuksellisuuden vahvistaminen. Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun Smart -tutkimusyksikön ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke.

Tutustu:

Lue lisää Hyvinvointihotelli Luposta

Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

Teksti: Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

 

 

 

 

 

Leave A Reply