Hanki osaamista maatalousalalle

0

Onko työtilanteesi tällä hetkellä avoimena ja mietit mitä tekisit lähitulevaisuudessa? Haku kevään 2024 Tilalle töihin -hankkeen koulutukseen on auki Opintopolussa. Lähestyvän kevään myötä lisääntyvät sesonkipainotteiset työt vaativat apukäsiä maatilayrityksissä. Voisiko juuri sinä ja meiltä hakemasi oppi olla vastaus tilojen työvoimatarpeeseen?

Pääset kouluttautumaan Mustialassa Tammelassa maatalousalalle. Perustutkinto-opetuksen lisäksi tarjoamme lyhytkoulutuksia, joista saat täsmäoppia eläinten hoitamiseen, peltotöihin ja maatalouskoneiden käyttämiseen. Tilalle töihin -hankkeen kevään toteutuksiin haetaan Opintopolussa. Haku on auki siihen saakka, kunnes opiskelijapaikat ovat täynnä.

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä eri lyhytkurssista, joista jokainen opiskelemaan valittu opiskelija valitsee haluamansa aiheet. Minimissään opiskelija valitsee yhden kurssin tai halutessaan aiheista voi valita kaikki neljä. Kurssit ovat noin viikon mittaisia ja ne pidetään Mustialassa maatalousalan kampuksella Tammelassa. Lisäksi valikoimassa on yksi itsenäisesti verkossa tehtävä kokonaisuus. Kenenkään ei tarvitse pähkäillä omia valintoja yksikseen, sillä ohjausta ja tukea on tarjolla jokaiselle yksilöllisesti alusta saakka.

Koulutuksen avulla voi päästä suomalaiselle maatilalle töihin, koulutussopimuksella tehtävälle työelämäjaksolle. Koulutuskokonaisuuden jälkeen on mahdollisuus työllistyä alalle tai tulla opiskelemaan Mustialaan maatalousalan perustutkinto kokonaisuudessaan. Opinnot ovat oiva vaihtoehto sellaisille, jotka tekevät tällä hetkellä osa-aikatyötä tai joilta puuttuu ammattitutkinto. Koulutuksia pidetään hankkeessa sekä suomeksi että englanniksi, joten myös maahanmuuttajilla on mahdollisuus tulla kokeilemaan alaa.

Maatilayrityksille tehdyssä osaamistarvekartoituksessa tuli esille, että tiloilla tarvitaan apua monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä. Kyselyssä tilalliset nostavat tärkeimmiksi aiheiksi eläintenhoidon, kasvintuotannon- ja viljelyosaamisen sekä konetyön osaamisen. ”Maatilayrityksissä työskentely on usein monitaiturin työtä, parhaiten oppii käytännössä”, vastattiin kyselyssä. Monella tilalla odotetaan opiskelijoita avustavista työtehtävistä itsenäisesti tehtäviin vaativampiin töihin. Reippaalla asenteella pääsee pitkälle.

Hae koulutukseemme, niin selvitetään yhdessä, olisiko sinulla teknistä silmää koneiden ohjaksissa, kykyä työskennellä maatilan eläinten parissa tai taitoa vaikkapa pellonmuokkaukseen.

Hakusivulle Opintopolkuun pääset klikkaamalla tästä. 

Tarkempaa tietoa koulutuksesta ja ajankohdista löydät Tilalle töihin -hankkeen kotisivulta. 

 

Henkilökunta Mustialassa odottaa malttamattomana tapaavansa uusia opiskelijoita.

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Teksti: Sari Hattula

Leave A Reply