Evon uusi aika starttaa yrittäjätilaisuudella 24.8.

0

Evon uusi aika –hankkeessa edistetään Evon retkeilyalueen kehittämistä, toimijoiden verkostoitumista, digitaalisuutta, vastuullista matkailua sekä alueen saavutettavuutta. Hankkeessa tuetaan myös yritysten tuote- ja palvelutarjonnan kehittämistä erilaisten valmennusten ja henkilökohtaisen sparrauksen avulla. Ensimmäinen yritystilaisuus pidetään 24.8.2021 klo 14.

Evon retkeilyalueelle on lyhyt matka eteläisen Suomen asutuskeskuksista. Vuonna 2019 alueella oli noin 85000 kävijää. Kävijämäärät ovat olleet koronavuonna kovassa kasvussa kotimaanmatkailun ja erityisesti retkeilyyn liittyvän innostuksen vuoksi. Evolle suunnitellaan tiedekansallispuistoa.

–  Linnan Kehitys on vahvasti Evon uusi aika -hankkeessa mukana. Meille on todella tärkeää, että Evon retkeilyalueelle saadaan uutta palvelutarjontaa, tulee sitten tiedekansallispuiston statusta tai ei, kommentoi Linnan Kehityksen matkailuasiantuntija Outi Mertamo.

Tiedekansallispuiston statuksella ei ole yhtään kansallispuistoa maailmassa. Jo nyt tiedetään, että aikaisempien kansallispuistojen nimitysten jälkeen kävijämäärät ovat kaksinkertaistuneet ja viipymät ovat pidentyneet. Tutkimusten mukaan kävijät tuovat rahaa lähialueelle 10 euroa per kävijä. Kokonaistulo- ja työllisyysvaikutukset koko Suomen 40 kansallispuiston kohdalla olivat 219 miljoonaa vuonna 2019.

–  Tiedekansallispuiston status toisi siis varmasti alueelle kotimaisten matkailijoiden lisäksi myös kansainvälisiä kävijöitä. Evon ongelmana on ollut palvelutarjonnan vähyys. Retkeilijät eivät voi käyttää rahojaan Evolla, kun sieltä ei löydy riittävästi palveluita. Aloitamme syksyn kokoamalla Evosta kiinnostuneet toimijat yhteen juttelemaan ja verkostoitumaan. Tuotteiden ja palveluiden yhteiskehittelyllä saamme varmasti uusia avauksia Evolle, Outi Mertamo pohtii.

Evon uusi aika -hankkeen toteutusaika on 1.6.2021-31.8.2023. Hankkeen tavoitteena on: 1) Evo-toimijaverkoston luominen ja toimijoiden yhteistyön lisääminen, 2) Pk-yritysten liiketoiminnan kehittäminen sekä uuden yritystoiminnan luominen tiedekansallispuiston yhteyteen, 3) Ympäristö- ja luontopalveluiden kehittäminen, 4) Saavutettavuuden edistäminen (digitaalinen ja fyysinen) ja 5) Kestävän ja vastuullisen matkailun kehittäminen.

–  Ensimmäinen yritysverkoston tapaaminen on tiistaina 24.8. klo 14. Iltapäivällä on lyhyitä puheenvuoroja muun muassa tiedekansallispuistosta, Metsähallitukselta, Hämeenlinnan kaupungilta ja hanketoimijoilta. Lopuksi pidetään työpaja yrityksille. Ilmoittautua voit tästä linkistä: https://forms.office.com/r/TZEjVsPeeT Tervetuloa verkostoitumaan ja aloittamaan uutta Evoa!, rohkaisee Outi Mertamo.

 

Evon uusi aika -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä Kanta-Hämeessä. Rahoittajina ovat myös Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Linnan Kehitys Oy ja Hämeen ammatti-instituutti.

Lue lisää hankkeesta osoitteista: https://hami.fi/evon-uusi-aika/ tai https://linnan.fi/evonuusiaika/

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

 

Leave A Reply