Äläoopimee – muista heijastin!

0

Hyrian media-alan opiskelijat ovat ahkeroineet tämän kevään ajan liikenneturvallisuuteen liittyvien kultaisten sääntöjen parissa. Nuoret ovat pohtineet, miten nostaa tärkeitä liikenteeseen liittyviä asioita esiin niin, että sanoma uppoaa myös nuoriin. ”Äläoopimee – muista heijastin!” on Hyrian Media-alan opiskelija Milenna Aaltosen hyvä oivallus.

Turvallisesti Hämeessä -hankkeen tavoitteena on edistää nuorten liikenneturvallisuutta 2. asteen oppilaitoksissa Kanta-Hämeessä: Hyria koulutuksessa, Ammattiopisto Tavastiassa ja Hämeen ammatti-instituutissa vuoden 2021 ajan. Yksi hankkeen tavoitteista on saada nuoret tekemään materiaaleja, joilla edistetään liikenneturvallisuutta esimerkiksi julisteiden ja YouTube-videoiden avulla.

Hyrian graafisen alan opettaja Christa Muonan johdolla opiskelijat esittelivät tuotoksiaan Turvallisesti Hämeessä -hankkeen ohjausryhmälle viimeisenä koulupäivänään 10.6.2021. Opiskelijat Milenna Aaltonen, Jenna Lappalainen, Egor Matveev, Annika Onnela, Terho Turunen ja Eeva Åhlfors olivat työstäneet liikenneturvallisuuden kultaisista säännöistä oman näköisiään julisteita sekä oheistuotteita, kuten wunderbaumeja, tarroja, heijastimia, ilmanraikastimia jne. Tuotokset olivat raikkaita ja niissä oli hyviä iskulauseita. Värimaailmaa oli mietitty niin, että julisteesta tulee esitettävä asia hyvin esiin. Opiskelijoiden toteuttamissa materiaaleissa oli hyviä nostoja seuraavista teemoista: keskity ajamiseen, älä tekstaa ajaessa, näy liikenteessä, käytä kypärää, turvavyö takaa elämän, ole kohtelias ja huomaavainen sekä noudata liikennesääntöjä!

Syksyllä Turvallisesti Hämeessä -hanke järjestää oppilaitoksissa ja liikkujan viikolla erilaisia liikenneturvallisuuteen liittyviä tapahtumia, joissa opiskelijoiden suunnittelemat materiaalit ovat näkyvästi esillä. Turvallisesti Hämeessä -hankkeessa ovat mukana Hämeen ammatti-instituutti, Ammattiopisto Tavastia, Hyria Koulutus, Traficomin ja Riihimäen ajoharjoittelurata.

Lisätiedot: https://hami.fi/turvallisesti-hameessa/

teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Leave A Reply