Verenpainetta laskemassa!

0

Toiseksi viimeisen ohjaustuokiomme aiheena oli verenpaineen merkitys ihmiskeholle ja verenpainetaudin ennaltaehkäisy. Tilaisuus järjestettiin tutulle yleisölle Kanta-Hämeen hengitys ry:n tiloissa.

Aloitimme esiintymisemme kertomalla yleisölle verenpaineen merkityksestä kehossamme ja kuinka se muuttuu ikääntymisen johdosta. Toisen puheenvuoron aikana käsiteltiin itse verenpainetautia ja sen liitännäissairauksia. Esimerkiksi aivoinfarktin ja sepelvaltimotaudin kehittymisen vaara on ilmeinen hoitamattoman korkean verenpaineen vuoksi. Aihe herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä, mikä oli mukavaa, koska olimme perehtyneet asiaan esimerkiksi kansainvälisten tutkimuksien kautta. Lopuksi kerroimme vielä kohonneen verenpaineen ehkäisystä ja sen elintapahoidosta.

Teorian jälkeen siirryimme mittaamaan verenpaineita halukkailta. Käytössämme oli automaattisten verenpainemittareiden lisäksi manuaalinen mittari ja sen käyttöä oli hyvä päästä kertaamaan. Osallistujat olivat kiinnostuneita tietämään verenpaineensa, vaikka osa heistä mittaakin sitä säännöllisesti. Mittausten lomassa kävimme myös läpi verenpaineen normaaliarvoja ja keskustelimme osallistujien kanssa heidän arvoistaan. Mielestämme oli tärkeää kertoa osallistujille, että korkea verenpaine ei välttämättä aiheuta oireita, jonka vuoksi sen säännöllinen kontrollointi on tärkeää.

Aihe vei meidät kaikki niin mennessään, että suunnittelemamme toiminnallinen osuus jäänee seuraavaan kertaan eli silloin uusi yritys bingon pelaamiseen! Lopuksi oli vielä tuttuun tapaan kahvittelut. Pöydän ääressä keskustelimme vielä kohonneen verenpaineen ennaltaehkäisystä ja sen merkityksestä elämänlaatuun sekä perimän vaikutuksesta verenpaineeseen.

Saamamme palaute on ollut erittäin sydäntä lämmittävää ja on ollut ihanaa kuulla, kuinka meitä toivottaisiin vielä takaisin. Ensiviikon ohjaustuokio onkin viimeinen, mutta olemme erityisen iloisia jo nyt siitä, että sekä me että osallistujat saivat selkeästi toivomiaan kokemuksia ja kohtaamisia.

Ensiviikkoa suunnitellen: Anna, Pasi ja Yasmine

Leave A Reply