Ihana ikääntyminen!

0

Viimeisen ohjaustuokiomme teemana Kanta-Hämeen Hengitys ry:n jäsenille oli hyvä vanhuus ja siihen liittyvät aihealueet. Se olikin hyvä päätös tälle viiden viikon antoisalle ja opettavaiselle projektille ikäihmisten parissa.

Käsittelimme hyvän vanhuuden näkökulmia ikääntyneen mielenterveyden ja toimintakyvyn ylläpidon kautta. Oman mielen virkeänä pitämisestä syntyi mukavaa ajatustenvaihtoa osallistujien kesken. Kerroimme myös, että mikä merkitys ravinnolla on kehon ikääntymisen myötä. Kertasimme tärkeimpiä ravintoaineita, joihin lukeutui muun muassa proteiini ja jaoimme infoa tärkeiden vitamiinien saamisesta. Teoriaosuuden viimeisenä aiheena esittelimme mitä kaikkia palveluita vanhemmalle väestölle on kehitetty. Puhuimme myös eri apuvälineistä, joista heille voisi olla tulevaisuuden haasteiden myötä apua omassa arjessa, jotta kotona asumisen mahdollisuutta voisi pitkittää turvallisesti.

Toiminnalliseksi ohjelmaksi olimme valinneet bingon pelaamisen. Olimme ottaneet mukaan myös pari palkintoa kahdelle ensimmäiselle voittajalle. Pelaaminen lähtikin käyntiin hyvin ja odotimme yhdessä jännityksellä kuka saisi ensimmäisenä bingon. Tunnelma oli hyvä ja kaikki kannustivat toisiaan. Hetken pelaamisen jälkeen ensimmäinen voittaja löytyikin ja pian seuraava ja voittajat saivat palkintonsa, jotka he jakoivat muiden osallistujien kanssa. Yleisön pyynnöstä jatkoimme kuitenkin pelaamista niin kauan, kunnes jokainen sai bingon, joten luovuimme hartiajumpan vetämisestä, mikä ei kuitenkaan haitannut.

Kahvit juotiin hieman haikein mielin, koska kyseessä oli viimeinen kerta. Osallistujamme pitivät kovasti ohjaustuokioistamme ja saimme jälleen erinomaista palautetta.

”Vanhuus ei ole elämän loppumista vaan sen täyttämistä” (Geriatrian professori Jaakko Valvanne 2016).

Tilaisuus päättyi liikuttavaan ja yllättävään hetkeen, kun  yleisömme lauloi meille hyvästiksi. Kiitämmekin lämpimästi kaikkia osallistujia, saimme heiltä ikimuistoisia kohtaamisia muisteltavaksi ja elämäntarinoita kuultavaksi.

Tapaamisiin: Anna, Pasi ja Yasmine.

 

 

Leave A Reply