Terveyttä edistämässä kauppakeskus Goodmanissa

0

Projektiryhmämme on nyt toisen projektiharjoitteluviikon aikana ollut järjestämässä kauppakeskus Goodmanissa terveyden edistämisen päiviä. Olemme olleet Goodmanissa kahden projektiryhmän voiminmaanantaina 20.11 ja keskiviikkona 22.11. Päiviimme on sisältynyt terveyden edistämisen testejä suolankäyttöön ja kakkostyypin diabetekseen liittyen. Lisäksi keskityimme verenpaineeseen ja aivoterveyteen. Tavoitteenamme on ollut antaa ihmisille tietoa siitä, miten he voivat itse vaikuttaa riskiinsä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Lisäksi asiakkailla on ollut mahdollisuus mittauttaa verenpainetta. Olemme päässeet antamaan paljon hyviä vinkkejä liittyen verenpaineen seuraamiseen ja sen pitämiseen aisoissa. Verenpaineen mittaus tuntui vetävän ihmisiä melko hyvin puoleensa, joten oli hyvä että päätimme valita sen yhdeksi aihealueeksemme.

Suunnittelimme lisäksi asiamme esiin tuomiseksi postereita, jotka olivat ihmisten vapaasti luettavissa pisteellämme.

Goodmanissa ollessamme ohjasimme tähtiaukion lavalla kolme erilaista jumppaa kauppakeskuksen asiakkaille. Jokaiseen jumppaan kuului alustus aiheeseen liittyen, sekä varsinainen toiminnallinen jumppaosuus.

Kello 11.00 ensimmäinen ryhmä veti senioreille tarkoitettua aivojumppaa. Jumpissa toteutimme erilaisia, hieman haastaviakin liikkeitä. Liikkeet toteutettiin pääasiassa käsiä  liikutellen, joten ne olivat senioreille helpompia toteuttaa. Jumpan tavoitteena oli saada senioreita edistämään omaa aivoterveyttään. Kuvassa Jenniina, Oili ja Johanna ovat lavalla vetämässä päivän ensimmäistä jumppaa.

Kello 14.00 aikoihin toinen ryhmä toi liikettä kauppakeskukseen ohjatun taukojumpan merkeissä. Jumpassa keskityimme niihin liikkeisiin ja kehonosiin jotka kärsivät istuessa eniten. Valitsimme kaikki  liikkeet niin, että mahdollisimman monen on mahdollista lähteä mukaan jumppaamaan. Jumpan tavoitteena oli rohkaista pitämään taukoja istumisesta töissä ja kotona. Tässä vielä kuva Roosasta, Sannasta ja Oskarista jumpan merkeissä.

Päivän viimeisen jumpan pidimme kello 17.00. Tämä aivojumppa oli hieman aikaisempaa vaikeampi ja enemmän suunniteltu työikäisille osallistujille. Muuten idea oli saman kuin aiemmassa jumpassa, mutta liikkeet olivat hieman haastavampia. Tavoitteena oli saada ihmisiä edistämään aivoterveyttään. Alempana kuvassa Aino, Emilia ja Jenni ovat täydessä touhussa.

 

-Roosa, Sanna, Emilia, Jenniina, Oskari ja Aino-

Leave A Reply