Omaa kehoa hallitsemassa!

0

Projektiharjoitteluumme liittyen koitti jälleen torstain ja uuden ohjaustuokion aika Kanta-Hämeen hengitys ry:n jäsenille. Tällä kertaa aiheenamme oli kehonhallinta. 

Tuokiomme alkoi innokkaasti kuulumisten vaihtamisella ja pienellä esittelyllä, sillä vanhojen tuttujen lisäksi paikalle oli tullut uusiakin henkilöitä. Alkuun pohjustimme kehonhallintaa ja mitä se tarkoittaa ikäihmisten kohdalla. Toiveita kuunnellen olimme myöskin keränneet infoa tasapainosta ja liikunnasta, jotka liittyvät olennaisesti kehonhallintaan.

Pienen presentaation jälkeen siirryimme toiminnallisiin harjoituksiin, joita tällä kertaa oli enemmän. Ensin virittelimme lihaksia ja aivoja reippaalla tuolijumpalla, johon väki osallistui innokkaasti. Lämmittelyn jälkeen oli aika saada osallistujat liikkeelle ja lähdettiin yhdessä kiertämään pienimuotoista rastirataa. Olimme keränneet seinille kuvia tasapainoharjoituksista, joissa tuotiin hyvin esille, kuinka tasapainoa voi harjoitella omissa arjen askareissa!

Ahkeran jumppaamisen jälkeen teimme vielä rentoutusharjoituksen, josta olikin hyvä siirtyä kahvipöydän ääreen. Pöytäkeskusteluissa keräsimme palautteen, jossa osallistujat kertoivat olevan tyytyväisiä sisältöön ja harjoituksiin. He kokivat myös saavansa hyötyä niistä omaa elämäänsä ajatellen. Kävimme vielä läpi mitä kenellekin jäi mieleen. Väki oli selkeästi iloisilla mielin ja hieman hengästyneenä, joka oli tarkoituksemmekin ?

Tasapainoillen: Anna, Pasi & Yasmine 

Leave A Reply