Muistia virkistämässä!

0

Tämän viikon aiheena pidimme Kanta-Hämeen hengitys ry:n jäsenille iltapäivätuokion liittyen muistin virkistykseen ja aivoterveyden ylläpitoon.

Tämän viikon torstai yllätti meidät kaikki lumisella olemuksellaan ja onneksi se iltapäivän tuisku ei liiaksi vaikuttanut osallistujamäärään ja saimmekin tavata tuttujen kasvojen lisäksi muutaman uuden. Viikon aiheenamme oli muistisairauksien ennaltaehkäisy sekä aivoterveyden ylläpito. Pidimme alkuun lyhyen teoriakatsauksen ravinnon, liikunnan, vitamiinien (erityisesti B12-vitamiinin) ja aivojen aktivoinnin tärkeyteen sekä aivoterveyden merkitykseen liittyen.

”Suurin osa etenevistä muistisairauksista johtuu muista kuin perinnöllisistä tekijöistä. Riskitekijät liittyvät ympäristöön ja elämäntapoihin, ja niistä suuri osa on vielä tuntemattomia.” (Muistiliitto 2014.)

Ohjaustuokion toiminnallista osuutta varten olimme valinneet erilaisia muistia virkistäviä sekä koordinaatiota kehittäviä harjoituksia. Aluksi pelasimme hauskaa logopeliä, jossa osallistujat saivat arvailla ja muistella vanhoja sekä vähän uudempia logoja. Tämän jälkeen teimme koordinaatiokykyyn liittyviä harjoitteita, joita oltiin toivottu viime kerralla. Harjoitteissa muun muassa piirrettiin numeroita käsivarsien avulla sekä avattiin ja suljettiin sormia eri tahdissa. Lopuksi muistelimme vielä laulujen sanoja ja yhdistimme kuvia, joista muodostui yhdyssanoja.

Perinteiseen tapaan tilaisuutemme päättyi kahvitteluihin, jossa vielä koottiin päivän teemaa ja keräsimme palautteen. Osallistujat olivat jälleen hyvin tyytyväisiä ohjelmaamme ja pitivät tilaisuuden rentoudesta. Aiheemme koettiin tarpeelliseksi ja harjoitukset, joita teimme, olivat sopivia kotiin vietäviksi. Vietimme jälleen erittäin rennon ja mukavan yhteisen torstai-iltapäivän.

Ensiviikon aiheena on toivottu katsaus verenpaineeseen sekä sydän -ja verisuonitauteihin liittyviin asioihin ja toteutammekin verenpaineenmittausta sitä toivoville.

Aivoterveyttä edistäen,

Anna, Pasi ja Yasmine

 

Leave A Reply