Yrittäjän päivän tapahtuma Forssan torilla 5.9.2023

0

Valtakunnallista yrittäjän päivää vietetään vuosittain 5.9. Tänä vuonna yrittäjän päivän tapahtumassa kannustetaan osallistujia yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen toimintaan. Tilaisuus järjestetään Forssan kauppatorilla tiistaina klo 11.30–14 ja pääesiintyjänä on Johannes ”Hatsolo” Hattunen. Hän on yksi Suomen inspiroivimmista hyvinvointialan yrittäjistä ja motivaatiopuhujista. Hatsolon motto on yrittäjyysasennetta parhaimmillaan: ”Mä ajattelen, että jokainen päivä on mahdollisuus oppia uutta ja innostaa kanssaihmisiä jakamalla opittua tietotaitoa eteenpäin.”

Forssan torilla järjestettävän tapahtuman tavoitteena on saada nuoret ja aikuiset opiskelijat innostumaan yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta. Kaikista ei tule yrittäjiä, mutta sisäinen yrittäjyys -asenne olisi tärkeää omaksua työelämää varten.

Tilaisuudessa on esiintymislava, jossa on kiinnostavia puheita. Sen lisäksi torilla on eri yritysten ja organisaatioiden ständejä. Kuulolla ovat ainakin 500 opiskelijaa toiselta ja korkea-asteelta, mutta tilaisuuteen on vapaa pääsy, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan! Pääesiintyjänä on Johannes Hatsolo Hattunen, joka on maailman kovimmissa breakdance kisoissa mainetta niittänyt valovoimainen esiintyjä ja virtuoosimainen tarinankertoja. Hatsolo nousee lavalle klo 12.30 ja hänen puheenvuoronsa kestää noin tunnin.

Tule tutustumaan kiinnostaviin ständeihin ja puhujiin. Esimerkiksi Hatsolo kertoo, että hän kokee ihmisten motivoimisen tärkeäksi ja ainutlaatuiseksi tehtäväksi. Hatsolo tietää, että juuri oikealla hetkellä saatu tsemppi voi kääntää ihmisen elämän suunnan.

KULKEVA -hanke mukana

Aikaisempina vuosina Forssan ammatti-instituutti on järjestänyt pienimuotoisempia yrittäjyystapahtumia, mutta tänä vuonna otetaan iso askel eteenpäin ja tehdään yhteistyötä usean yhteistyökumppanin kanssa. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä ja Forssan sekä Hämeen yrittäjäyhdistykset ovat tapahtuman pääjärjestäjinä.  Tapahtumassa ovat mukana myös yli 30 yritystä ja yrittäjämäistä toimijaa.

Hämeen ammatti-instituutin, Koulutuskuntayhtymä Tavastian ja HAMKEdu -tutkimusyksikön Kulkeva-hanke on mukana tapahtumassa omalla ständillä. Tule pyörittämään onnenpyörää ja juttelemaan mahdollisuudesta kouluttautua esim. Tilalle töihin -hankkeessa. Tarjolla on non stop -opintoja vaikka yrittäjyydestä. Tule moikkaamaan!

Forssa TV:n juttu tapahtumasta. Haastateltavina Meiju Honkavuori (Hämeen yrittäjät) ja Jaana Jussila (LHKK).

Lisätiedot 5.9. Yrittäjän päivän tapahtumasta:

KULKEVA- ja Tilalle töihin -hankkeista lisätietoa:

HAMIn johtamiseen ja yrittäjyyteen liittyvät koulutukset.

Teksti: Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti.

Kuva: LHKK, IT-opiskelija Tomas Luoma-Aho.

 

Leave A Reply