Uusi silta Evon retkeilyalueelle oppilastyönä

0

Hämeen ammatti-instituutti toteuttaa Evon uusi aika -nimistä luontomatkailuhanketta. Hankkeeseen liittyvänä konkreettisena työnä metsuriopiskelijat valmistivat uuden sillan Evon retkeilyalueelle. Jos sinua kiinnostaa opiskelut metsäalalla, niin nyt on haku auki. Myös uudet opiskelijat pääsevät käytännön tositoimiin, sillä seuraava silta on suunnitteilla noin kilometrin päähän Saukonojalta.

Hämeen ammatti-instituutin Evon uusi aika -hankkeen tavoitteena on mm.  ympäristö- ja luontopalveluiden kehittäminen sekä saavutettavuuden edistäminen. Opiskelijat ovat päässeet hankkeessa tositoimiin, sillä metsuriopiskeijat valmistivat sillan Evon retkeilyalueelle kevään hirsitöiden opintojaksolla.

  • Sillan rakentaminen suunniteltiin yhdessä Metsähallituksen, Evon uusi aika -hankkeen ja Hämeen ammatti-instituutin toimijoiden kanssa. Evon uusi aika -hankkeen tarkoituksena on mm. Evon retkeilyalueen polkuverkoston parantaminen, lehtori Antti Tiilola Hämeen ammatti-instituutista kertoo.

Materiaalit siltaa varten toimitti Metsähallitus. Silta sijaitsee Pitkäniemenjärvellä Saukonojan alussa.

Metsuriopiskelijat tekivät uuden sillan Evon retkeilyalueelle.
  • Sillan rakennustyöt aloitettiin veistämällä kehikot, joiden päälle 12 metrin pituiset liimalevypalkit tultaisiin asettelemaan. Veistotyön jälkeen kehikoiden puut siirrettiin rakennuspaikalle ja asennettiin sorapatjan päälle. Seuraavassa vaiheessa palkit kannettiin työmaalle ja kiinnitettiin kehikoiden päälle. Tämän jälkeen työ olikin vähemmän hikistä, kun asennettiin sillalle kansi ja kaiteet, Antti Tiilola kertoo.

 Hakeudu koulutukseen metsäalalle

Metsuriopiskelijoiden opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Metsäala soveltuu sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään ulkona, luonnon keskellä. Hämeen ammatti-instituutti kouluttaa metsureita ja metsäkoneen kuljettajia Evolla. Metsuriopintoihin kuuluu esimerkiksi metsätraktoreiden käyttöä, metsien monikäyttöä ja erikoispuiden kaato- sekä hoitopalveluja. Nyt on mahdollista hakea myös metsäkoneen kuljettajaksi. Tutkinto on uusi Hämeen ammatti-instituutissa ja se toteutetaan yhdessä Tredun kanssa. Metsäkoneenkuljettajien kysyntä kasvaa koko ajan. Metsäkoneenkuljettaja osaa käyttää, kuljettaa ja huoltaa metsäkoneita. Haku on auki 3.7. saakka.

  • Uudetkin opiskelijat pääsevät sillan teon pariin Evon retkeilyalueella. Seuraavaksi tehdään toinen samanlainen silta noin kilometri Saukonojan työmaalta alavirtaan päin. Tervetuloa opiskelemaan käytännön taitoja Evolle!, lehtori Antti Tiilola kehoittaa.

Evon uusi aika -hankkeen toteutusaika on 1.6.2021-31.8.2023. Evon uusi aika -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä Kanta-Hämeessä. Rahoittajina ovat myös Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Linnan Kehitys Oy ja Hämeen ammatti-instituutti.

 

Kysy lisätietoja metsäalasta Juha Mäkelältä tai hae opiskelemaan www.hami.fi

Lue lisää Evon uusi aika -hankkeesta osoitteista: https://hami.fi/evon-uusi-aika/ tai https://linnan.fi/evonuusiaika/

Lue lisää Kanta-Hämeen luontokohteista: https://visithame.fi/luonto/luontokohteet/

Teksti: Lehtori Antti Tiilola ja Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

Leave A Reply