Työelämään ja metsäalaan tutustumassa Evolla

0

Hämeenlinnalainen yhdeksäsluokkalainen Mico tuli Evolle tutustumaan ja varmistumaan onko metsäala hänen tuleva ammattialansa. Urheilullinen nuori mies löysi Evolta mahdollisen koulutusalan lisäksi myös hyvät hiihtoladut.

  • Olen Mico Lahtinen Hämeenlinnasta ja käyn yhdeksättä luokkaa Nummen koulussa. Olen Evolla TET-jaksolla. Tulin katsomaan minkälaista täällä opiskelu on ja sen perusteella sitten yhteishaussa valitsen minne haen opiskelemaan, että minkä alan ja paikan laitan ykkösvaihtoehdoksi. Kyllä tämän metsäalan varmaan laitan ykkösvaihtoehdoksi. Minulla oli mielessä metalliala ja tämä metsäala – sitä nyt olen tässä pitkään miettinyt, että kumpi menee ensimmäiseksi. Sen takia tulin tänne katsomaan, että onko tämä sen arvoinen paikka, että kannattaa hakea.
  • Tämän TET-harjoittelun perusteella voin sanoa, että olisi täällä ihan kivaa. Kyllä minä metsässä touhuamisesta tykkään. Mökilläkin mielelläni kaadan puita ja teen polttopuita ja muutenkin, metsä on jotenkin niin rauhoittava paikka. On kiva olla täällä, kun olen tätä menoa nyt viikon katsellut. Tuntuu omalta paikalta. Kumpikaan vanhemmistani ei liity millään tavalla metsäalaan, ihan itse olen tätä alaa haaveillut.
  • TET-jakson aikana olen päässyt myös hiihtämään, täällä Evolla ei kyllä vapaa-ajallakaan tekeminen lopu kesken. Kesälläkin voisi vaikka pyöräillä. Lisäksi on monenlaista ohjattua toimintaa. Asuntolassa asumistakin olen nyt samalla testannut ja siellä on helposti tutustunut uusiin ihmisiin. Heidän kanssaan olen viihtynyt ja vapaa-aika on mennyt mm. saunoessa, hiihtäessä ja lenkkeillessä.

 

Mico Lahtinen TET-jaksolla Evolla.

Leave A Reply