Tutustu HAMIn upeisiin oppimisympäristöihin ja pulahda samalla retkellä uimaan viilentäviin vesiin!

0

Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun upeat oppimisympäristöt sijaitsevat ympäri Kanta-Hämettä. Alueille pääsee vapaasti tutustumaan ja retkikassiin kannattaa varata uimapuku, koska lähes jokainen yksikkö sijaitsee vesistön rannalla. Samalla voit ihailla upeita rakennuksia, puutarhoja ja metsiä.

Lepaalla on kesäaikaan paljon tekemistä, sillä viinitila ja golfkenttä ovat varsin suosittuja käyntikohteita. Lepaan puutarha-alan opiskelijat pitävät hyvää huolta upeasta kulttuuriympäristöstä. Hoidettuja puistoalueita on 20 hehtaaria. Kampukselle myönnettiin ensimmäisenä Suomessa kansainvälinen Green Flag Award -tunnustus viheralueiden laadusta vuonna 2016. Huomionosoitus kertoo puiston merkittävyydestä, kulttuurihistorian säilyttämisestä sekä käyttäjien ja vierailijoiden huomioimisesta. Lepaan uimapaikkana on Vanajavesi. Laivalaituriin voit kiinnittää myös kanootin tai veneen, jos olet sellaisella menopelillä liikkeellä.

Tammelassa sijaitsee maatalouteen erikoistunut Mustialan tila ja opetuskampus, joka on saanut alkunsa jo 1840-luvulla. Mustialassa opetetaan edelleen maatalouden päteviä ammattilaisia. 180-vuotinen historia on läsnä joka askeleella, jonka tepastelet tilan maaperällä. Ihanat viljapellot, järvenranta, vanhat punatiilirakennukset ja tietysti somat lehmät lumoavat kulkijan. Uimaan pääset Mustialan lammiin tai Kaukjärveen, jotka yhtyvät Mustialan sillalla.

Evo sijaitsee Lammilla, metsien keskellä. Alueelle suunnitellaan parhaillaan ensimmäistä tiedekansallispuistoa. Metsähallituksen retkeilyalue on 8000 hehtaaria. Evolla metsämaisemat vaihtelevat koskemattomista aarnialueista puistomaisiin, hyvin hoidettuihin ja istutettuihin metsiin. Hämeen ammatti-instituutti ja Hämeen ammattikorkeakoulu kouluttavat Evon kampusalueella metsäalan ammattilaisia. Metsänhoito-opetus alkoi virallisesti vuonna 1862. Alueella on säilynyt vanhoja kruununtorppia, metsänvartijan tiloja ja metsäkämppiä, joita retkeilijätkin voivat vuokrata. Evon retkeilyalueella viihtyy myös Euroopan suurin jyrsijä eli majava. Evon yksikössä on uimapaikkoja pilvin pimein, sillä rakennukset sijaitsevat kannaksella, jota ympäröi kolme järveä; Ylinen-, Alinen- ja Keskinen Rautjärvi.

Hämeenlinnassa Hämeen ammatti-instituutilla on kaksi toimipistettä. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa koulutetaan esimiehiä ja johtajia sekä liikenneopettajia. Korkeakoulukeskuksessa on HAMIn ja Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi Innopark, jossa on noin 100 yritystä. Korkeakoulukeskus on Vanajaveden rantamaisemissa, joten sielläkin voi pulahtaa uimaan.

Sairiossa koulutetaan elintarvikealan ammattilaisia. Meijeri-, liha-alan ja elintarviketeknologian osaajia valmistuu lähellä Suomen kansallismaisemaa, Aulankoa. Aulangon alue nähtävyyksineen tulee Sairion opiskelijoille tutuksi, sillä se tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Sairiosta uimaan pääsy ei onnistu ihan oppilaitoksen tontin reunasta, mutta pieni kävelylenkki ennen pulahdusta sallittakoon Aulangon upeissa maisemissa!

Kirsi Sippola, HAMI

 

 

Leave A Reply