Kotoilu ja etätyö tuovat koronan keskellä innostusta remontteihin

0

Viime vuoden maaliskuussa keittiökauppa pysähtyi kuin seinään, ihan niin kuin melkein kaikki muutkin alat. Ei ihme, sillä korona tuli ja epävarma tilanne jäädytti kaikkien tulevaisuusnäkymät ainakin hetkeksi. Keittiömaailman kauppias Elina Laaksonen Forssasta käytti hiljaisen ajan hyödyksi ja päivitti osaamistaan Muutoksen kesyttäjä -hankkeen valmennuksissa. Pitkään jatkunut kotoilu ja etätyö ovat saaneet ihmiset tekemään kodin remontteja ja nyt keittiökauppakin käy mukavasti.

Keittiömaailman kalusteet valmistaa Novart, joka on Suomen suurin keittiökalustevalmistaja. Keittiömaailman liikkeitä on ympäri Suomen. Kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä ja toimivat Keittiömaailman brändin alla.

–  Viime kevät oli todella pysäyttävä keittiökaupan suhteen. Mielessäni vilahti jo jossain vaiheessa kauppiasuran lopettaminen, kun ovipumppu ei kerta kaikkiaan käynyt viime vuoden keväällä. Onneksi tilanne näyttää jo huomattavasti valoisammalta, kun ihmiset ovat pitkän koronakotoilun myötä innostuneet tekemään remontteja, kertoo Elina Laaksonen.

Keittiömaailma myy kalusteita keittiöiden lisäksi muun muassa kylpyhuone- ja kodinhoitohuoneisiin. Keittiökalusteiden tuotemerkkeinä ovat Petra ja A la carte -keittiöt. Keittiömaailmassa on myös laaja valikoima eri valmistajien kodinkoneita, jääkaappeja, astianpesukoneita, mikroja jne.

–  Korostan aina asiakkaille, että kalusteet tehdään Suomessa, Nastolassa ja niissä on hyvä takuu. Kalusteet tulevat valmiiksi koottuina, joten ne saa itsekin laitettua kiinni, jos on kätevä käsistään. Suosittelemme kuitenkin avaimet käteen toteutusta. Silloin meiltä hoidetaan asennus kuntoon oman asentajan palveluna. Jos kaupan jälkeen tulee kysyttävää, niin tuttu ja turvallinen lähikauppias palvelee aina, Elina kertoo.

Elina Laaksonen on mukana Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin vetämässä Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa, jonka rahoitus tulee pääosin Euroopan Sosiaalirahastosta. Muutoksen kesyttäjän tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään koronasta. Hankkeen ensimmäisessä valmennusryhmässä on mukana noin 35 yritystä. Hankkeessa on järjestetty yrityksille muun muassa henkilökohtaista sparrausta sekä yhteisiä webinaarivalmennuksia.

– Webinaarit ovat olleet hyödyllisiä ja on mukavaa, kun ne tallennetaan, niin asiaan voi palata myöhemminkin. Ajanhallinta valmennus kolahti minuun todella hyvin ja huomasin, että kulutan aikaani turhaan haahuiluun ihan liikaa. Vaikka työni onkin superkivaa, niin minun pitää muistaa paremmin tasapaino työn, levon, harrastusten, perheen ja ystävien välillä. Ja syödä pitää hyvin, muuten ei jaksa, Elina toteaa.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa mukana olevat yritykset saavat myös henkilökohtaista sparrausta Hämeen ammatti-instituutin tai Hämeen ammattikorkeakoulun asiantuntijoilta.

– Valmennuksesta innostuneena perustin Keittiömaailma Forssalle omat Facebook -sivut. HAMKin Annamaria Laineen kanssa käytiin kaksistaan läpi, miten Facebook -sivuja kannattaa ylläpitää ja minkälaisia postauksia niille kannattaa laittaa. Henkilökohtainen sparraus antoi minulle lisää varmuutta asiasta, Elina iloitsee.

Elina Laaksonen on iloinen, että korona aika on saanut ihmiset tekemään keittiö- ja pesuhuoneremontteja.

Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

Leave A Reply