Evolta hyvät eväät työelämään

0

Evon metsäalan koulutuksen käynyt Jarkko Härkälä on ammattimies vailla vertaa. Tottuneesti mies ohjaa hakkuria ja haketta syntyy esimerkiksi Hämeenlinnan lämmitystarpeisiin.

  • Olen Härkälän Jarkko Pälkäneeltä. Valmistuin vuonna 2015 Evon metsäalan perustutkinnosta, metsuri- metsäpalvelujen tuottaja. Valmistumisen jälkeen kävin armeijan ja siitä asti sitten olen ajanut pääsääntöisesti hakkuria ja välillä ajan metsäkoneita Hakeyhtymä Kankaanmäellä.
  • Aikanaan opiskelupaikkaa miettiessä metsäala kiinnosti ja Evo oli vieläpä sopivan matkan päässä, niin sinne tuli sitten opiskelemaan hakeuduttua. Nuorena tietysti oli mielessä muitakin vaihtoehtoja, mutta metsäala se sitten kuitenkin oli se selkein vaihtoehto.
  • Opiskeluajat ovat kyllä vielä hyvin muistissa: se oli ihan mukavaa aikaa ja paljon on kavereita niiltä ajoilta, joiden kanssa ollaan yhä tekemisissä. Evolla tuli sellainen hyvä yhteishenki, kun siellä oltiin viikot: päivät kouluhommissa ja illat vielä asuntolassa, niin kyllä siellä meistä hyviä kavereita tuli.
  • Parasta opiskelussa varmaan oli sen käytännönläheisyys. Kun niistä kaikista metsähommista olin niin kiinnostunut, niin ei se opiskelu aina oikein koululta edes tuntunut.
  • Valmistumisen jälkeen pääsin heti töihin: metsäkonehommia ja tätä nykyistä hakehommaa. Saman työnantajan palveluksessa olen ollut koko ajan. Työnantaja on reilu, hyvin tullaan toimeen ja olen kyllä viihtynyt.
  • Evon metsäalan koulutusta voin suositella, kun siinä ei ole pelkästään mitään yhtä asiaa mitä opetellaan, vaan siinä on niin useita juttuja: että jos joku yksittäinen homma ei niin kiinnostaisikaan, niin joku toinen metsäalaan liittyvä juttu sitten taas saattaa tuntua enemmän omalta. Pidän kyllä hyvänä koko Evon metsäalan koulutusta, hyvät eväät sieltä sai mukaan. Opiskeluaikana pääsi työharjoittelujaksoilla jopa tienaamaan, se oli merkittävä asia kyllä. Pelkästään hyviä muistikuvia on jäänyt opiskeluajasta Evolla.
  • Tällä hetkellä en juuri lisäkoulutusta kaipaa, mutta en nyt täysin poiskaan sulje jatko-opintomahdollisuuksia. Nyt jälkeenpäin ovat esimerkiksi insinööriopinnot pikkasen käyneet mielessä. Olen tässä nykyisessä työssä kyllä viihtynyt niin hyvin, että ainakaan sen takia ei jatko-opintoja tarvitse nyt miettiä. Mutta eihän sitä ikinä tiedä.
  • Vapaa-aikana harrastan hirvijahtia ja moottorikelkkailua. Talvikuukaudet ovat tässä haketuksessa sesonkiaikaa, jolloin ei paljon tarvitse vapaa-ajan tekemisiä miettiä. Kesälläkin haketetaan, mutta todella paljon vähemmän. Minäkin teen talvet haketta ja kesällä ajan metsäkonetta.
Ammattimies työpaikallaan.
Työn touhussa.

 

Leave A Reply