Robottibussi ajelee korkeakoulukeskuksella, uskallatko kyytiin?

0

Moni Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen läheisyydessä liikkunut on varmasti huomannut pienehkön, äänettömän mutta sitäkin mielenkiintoisemman ajoneuvon ajavan ympäri aluetta. Kyseessä on robottibussi GACHA, ja se on tulos itseohjautuvien ajoneuvojen järjestelmiin erikoistuneen Sensible 4:n ja tunnetun lifestyle-brändin MUJIn yhteistyöstä. Bussi on ensimmäinen laatuaan maailmassa: huipputeknologia mahdollistaa, että GACHA toimii ympäri vuoden sääolosuhteista huolimatta, ja MUJI on huolitellut sen muotoilun siistiksi ja käyttäjäystävälliseksi.

GACHA-bussin kehittely on osa aIGO-pilottihanketta, jossa mukana ovat Hämeenlinnan, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä useita korkeakouluja mm. HAMK, Metropolia, LAMK, Tampereen Teknillinen yliopisto ja yrityksiä kuten Sensible 4, Hybria, EIKU Design, Kyyti ja GIM.

GACHA-bussi ajaa pilottikokeiluaan Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen alueella lokakuun loppuun asti, tiistaista torstaihin klo 10-12 ja 13-15. Bussin kyytiin pääsee viideltä eri pysäkiltä, jotka ovat merkattu karttaan. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan mahdolliset muutokset Sensible 4:n kotisivuilta.

 

Leave A Reply