Haluaisitko opiskella, mutta et tiedä mitä? Kysy Siriltä eli HAMKin jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajalta

0

Myös muihin kuin tutkintoihin tähtäävän koulutuksen määrä kasvaa. HAMKiin perustettiin uusi jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajan pesti, jotta koulutusviidakossa samoilemisesta tulisi helpompaa.

Erilaista koulutustarjontaa on paljon, mutta miten löytää itselle sopivin ja hyödyllisin koulutus jos ei halua suorittaa kokonaista tutkintoa? Tähän vastausta voi nyt kysyä Hämeen ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen opinto-ohjaaja Siri Pekurilta. Pekuri aloitti syyskuussa jatkuvan oppimisen opona, joka on HAMKissa täysin uusi toimenkuva.

On tärkeää, että pääsee osallistumaan koulutukseen, josta on hyötyä. Tässä minä voin auttaa.

Jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajan tehtäviin kuuluu ohjata esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun, täydennyskoulutusten ja erikoistumiskoulutusten opiskelijoita sekä ohjata myös uusia kiinnostuneita näiden opintojen pariin.

“Kalenteristani voi varata ajan ohjauskeskusteluun, jossa yhdessä kartoitamme henkilölle sopivia vaihtoehtoja HAMKista”, Siri Pekuri kertoo. ”Tänä päivänä ihmisten pitää ylläpitää omaa osaamistaan, sillä asiat muuttuvat vauhdilla. On tärkeää, että pääsee osallistumaan koulutukseen, josta on hyötyä. Tässä minä voin auttaa.”

Aika ohjauskeskusteluun varataan verkkosivujen kautta

Uusi toimenkuva perustettiin, koska tarjonta ja vaihtoehdot kasvavat ja HAMKissa halutaan panostaa myös jatkuvan oppimisen ohjaamiseen. Ohjauskeskustelun voi varata nuori, joka haluaisi tulla opiskelemaan HAMKiin, mutta pitää ehkä juuri nyt välivuotta tai haluaa miettiä vielä tutkinto-opiskeluaan. Avoin AMK on esimerkiksi hyvä paikka testata, millaista opiskelu eri aloilla on. Avoimen AMKin kautta löytyy myös erilaisia reittejä päästä HAMKiin tutkinto-opiskelijaksi.

Lisäksi ohjataan aikuisia, jotka kokevat tarvitsevansa osaamisensa päivittämistä, mutta eivät tiedä millaisia vaihtoehtoja HAMK tarjoaa. Heille ratkaisuja voidaan etsiä vaikka täydennyskoulutuksista tai erikoistumiskoulutuksista.

“Puoleeni voi myös kääntyä, jos haluaa vain opiskella opiskelemisen ilosta ilman sen suurempia tavoitteita”, Pekuri kertoo.

Ohjausaikoja voi varata HAMKin verkkosivujen kautta. Ohjaukset pidetään joko puhelimitse tai Teams-kokouksena. Ohjaus on maksutonta eikä sido mihinkään. Tällä hetkellä ohjausaikoja on tarjolla torstaisin ja perjantaisin.

Ohjaus on maksutonta eikä sido mihinkään. Tällä hetkellä ohjausaikoja on tarjolla torstaisin ja perjantaisin.

”Kun minulle varataan ohjausaika, pyrin ensin selvittämään tulevan opiskelijan yksilölliset tarpeet ja toivomukset sekä muut opiskelujen valintaan vaikuttavat tekijät mahdollisimman hyvin. Keskustelun aikana voi vielä tulla esiin uusia opiskelun järjestämiseen vaikuttavia asioita, jolloin sopivien opintojen etsiminen voi vaatia vielä lisäselvittelyä”, sanoo Pekuri.

Siri kannustaa varaamaan ajan ja kertomaan omista koulutustarpeista.

”Monet Applen käyttäjät ovat jo tottuneet kysymään Siriltä yhtä jos toista. Tämä ihmis-Siri puolestaan vastaa parhaansa mukaan jatkuvaan oppimiseen liittyviin kysymyksiin!”, Pekuri nauraa.

Lisätietoja: jatkuvan oppimisen opinto-ohjaaja Siri Pekuri, siri.pekuri@hamk.fi

Varaa aika tästä.

Elina Wathén
markkinointisuunnittelija
Strateginen viestintä
Reima Kallinen

Leave A Reply