Beyond-allianssi koolla HAMKissa

0

HAMKin kansainvälisesti tärkein kumppanuus on Beyond Alliance for Knowledge (BAK), johon kuuluvat HAMKin lisäksi VIA University College Tanskasta ja Feevale University Brasiliasta. Beyond-liittouma kokoontuu seminaariin 26.-27.11.2019 Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen ja esittelee nyt ensimmäisen kerran tutkimustoiminnan kärkiä suuremmalle yleisölle.

Beyond -liittouman muodostamat tutkimusryhmät ovat poikkitieteellisiä ja ne tutkivat muun muassa hyvinvointia kestävyyden näkökulmasta sekä kierto- ja vesitaloutta. Toisiaan tukeva tutkimus sekä hyvien käytäntöjen vaihtaminen ja toisiltaan oppiminen ovat tutkimustoiminnan ytimessä.

Tapahtuma koostuu keynote -puheenvuoroista ja rinnakkaisista sessoista, jotka käsittelevät ympäristöpolitiikkaa ja digitalisaatiota, kestävää laaja-alaista hyvinvointiosaamista sekä biohiilen uusimpia tutkimus- ja kehityshankkeita. HAMKin vetämä kansainvälinen OSIRIS-hanke, joka keskittyy senioritalouden kehittämiseen, esittelee tapahtumassa viimeisimmät tuloksensa. Tilaisuudessa pitää puheenvuoron videon välityksellä Brysselistä myös europarlamentaarikko Sirpa Pietikänen otsikolla ”There is no planet B”. Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Seminaari on kaikille avoin ja sitä on mahdollista seurata suorana myös verkosta linkistä, joka ilmoitetaan tapahtumasivulla lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautuminen BAK2019-seminaariin on nyt auki.

Yhteistyön taustaa

HAMK on solminut sopimukset strategisesta kumppanuudesta v. 2016 brasilialaisen Feevale Universityn ja tanskalaisen VIA University Collegen kanssa. Yhteistyötä tehdään sekä strategisella tasolla korkeakoulujen kehittämisessä että koulutus- ja tutkimustoiminnassa. Opiskelijat pystyvät jatkossa hyödyntämään kumppanuusverkoston laajaa verkko-opetustarjontaa, josta osa on yhteisesti kehitettyä. Tutkimusyhteistyö koskee kaikkia HAMKin tutkimusyksiköitä. Yhteisen osaajapoolin rakentuminen laajentaa kunkin korkeakoulun asiantuntijaverkostoa, jota hyödynnetään koulutus- ja tutkimustoiminnan lisäksi myös yhteisissä osaamisen viennin toimissa.

Leave A Reply