Omaishoitajien virkistyspäivä Visamäessä

0

”Omaishoito on elämäntilanne, jossa sairaus ja vammaisuus, auttaminen ja tukeminen sovitetaan eri tavoin perheen elämään.” (Omaishoitajaliitto, n.d.)

Tiesitkö, että yli miljoona suomalaista säännöllisesti auttaa läheistään? Omaishoitajuudessa on kyse siitä, että sinä ITSE toimit perheenjäsenesi/läheisesi hoitajana sairauden tai vammautumisen vuoksi. Hoitosuhteeseen liittyy aina iso elämänmuutos joka vaikuttaa niin hoitajaan ja hoidettavaan ja koko omaisperheeseen. Kaikki tässä kokoonpanossa tarvitsevat tukea. (Omaishoitajaliitto n.d.)

Järjestimme Hämeen ammattikorkeakoulussa omaishoitajnpäivän yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin Ikäihmisten asiakasohjausyksikön kanssa. Päivän suunnittelu ja järjestäminen kuului osaksi sairaanhoitajaopintojen projektiharjoittelua. Järjestimme päivän toisen projektiryhmän kanssa.

On varmasti selvää, että omaishoitajan toisesta huolehtimisen ohella pitää huolehtia myös omasta hyvinvoinnistaan. Näinpä halusimme luoda mukavan päivän heille.

 

Otimme yhteyttä Vitabalansiin, Goodmanin Life- luontaistuotekauppaan, Orioniin, Omaishoitajaliittoon sekä K-Market Visamäkeen. Heiltä saimme tuotelahjoituksia päivää varten. Heille kaikille iso kiitos siitä! Jaoimme tuotteita eri pisteillä sekä palkinnoksi tietovisassa että bingossa.

Kokonaisuutena päivää pidettiin hyvin suunniteltuna ja monipuolisena. Virkistyspäivä menikin hyvin ja saimme positiivista palautetta. Eniten kunniaa sai hieronta ja rentoutus. Saimme myös kiitosta terveyspisteen mittauksista ja terveysohjauksesta.  Koulumme sokkeloisuus ja tilojen löytäminen sai ainoastaan risuja. Omaishoitajat toivoivatkin, että tällaisia päivä järjestettäisiin lisää.

Nostamme kaikille omaishoitajille hattua, sillä he tekevät valtavan tärkeää ja vaativaa työtä. He todella pitävät lähimmäisistään huolta, joista jokainen voisi ottaa mallia!

Kesäisin tuulahduksin,

Anniina, Elina, Emilia, Laura, Lumi, Nina & Serafiina

 

Lähteet:

Omaishoitajaliitto (n.d.). Mitä on omaishoito? Haettu 19.5.2018 osoitteesta https://omaishoitajat.fi/omaishoidon-tietopaketti/mita-on-omaishoito/

 

 

 

Leave A Reply