Verkostoitumista ja tutustumismatka Evolla

0

Kokoonnuimme Evo-keskukselle aurinkoisena alkukesän päivänä. Aamupäivän tilaisuudessa käytiin läpi ajankohtaisia tärkeimpiä kuulumisia Evon retkeilyalueen osalta.

Kuulimme mm. lähivuosien suunnitelmista, kaavoituksesta, lupa- ja lajiasioista, metsätalouden nykytilasta sekä kansainvälisestä retkeilyalueverkostosta. Puheenvuoroja pitivät Metsähallituksen edustajien lisäksi myös Hämeenlinnan kaupungin matkailun, partiolaisten, HAMK:n sekä Hamin työntekijät.

Lounastauon jälkeen ohjelmassa oli tutustumismatka Evon retkeilykohteisiin. Evon uusi aika -hankkeen projektipäällikkö Katja Ekqvist oli kutsunut koolle matkailutoimijoita. Iltapäivän osuuden tarkoituksena oli esitellä alueen monipuolisia mahdollisuuksia ja antaa vinkkejä, miten yritykset voisivat hyödyntää eri kohteita asiakastyössään ja palveluissaan.

Vierailijaryhmä matkalla majavien maille.

Mielenkiintoisten majavien maiden kautta siirryimme tutustumaan Evon leirialueeseen ja sen infrastruktuuriin. Tutustuimme Mika Soramäen opastaessa myös Taimenpolkuun, uudenlaiseen Skutsirastiin sekä esteettömään kulkemiseen.

Päivä oli antoisa; pääsimme verkostoitumaan eri tahojen kanssa ja tutustuimme uusiin ihmisiin. Kaiken kaikkiaan vaikutti siltä, että vierailijat ihastuivat Evon ympäristöön.

Tietoiskua majavien sielunelämästä tarkasti kuunnellen.

”Yllättävää miten hienoa luontoa ihan läheltä löytyy. Evolla pääsee lumoutumaan luonnosta heti polkujen lähtöpisteistä alkaen. Opas oli osannut valita juuri minun toimintaani sopivia kohteita. Monipuolisuus, järvimaisemat ja majavat sytyttivät tänään”, kiteytti päivän parhaiksi paloiksi Elina Lilja Mielen Liekistä.

Näkymä Ylisen Niemisjärven laavulta järvelle päin oli upea!
Majavan kaatama puu.

Hämeen kauppakamarin Mirja Ojantaustan mielestä päivän parhaita paloja oli nähdä Evon luonto kokonaisuutena, kuulla majavien elämästä ja vaikutuksesta luontoon. Ojantausta aikoo hyödyntää päivän antia välittämällä tietoa alueen luontomatkailumahdollisuuksista eri yrityksille. ”Olen vaikuttunut täällä myös Metsähallituksen rakentamista reiteistä, jotka mahdollistavat esteettömän kulkemisen luonnossa.”

Kuvassa nokipannukahveista nauttivat Elina Lilja (vas.) ja Mirja Ojantausta.

Iltapäivän kierroksen kruunasi Juha Riisiön keittämät nokipannukahvit Niemisjärven esteettömän reitin lähtöpisteessä. Kiitos kaikille onnistuneesta päivästä!

 

Teksti ja kuvat Sari Hattula

Leave A Reply