Tullaan tutuiksi! Lähikuvassa Pia Kekkonen

0

Olen Pia Kekkonen ja aloitin työt HAMIssa marraskuussa 2023. Asun Hattulassa puolisoni Eeron kanssa hänen kotitilallaan. Perheeseemme kuuluu myös Eeron poika Lauri ja tytär Ellen. Oma poikani Kalle asuu Hämeenlinnassa ja suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta.

Maatilamme päätuotantosuunta on viljanviljely. Lisäelinkeinona kasvatamme villalaamoja jalostusmielessä ja puolisoni Eero järjestää myös Amerikan ammattimatkoja. Meidän laamojen seikkailuja olen videoinut ja kuvannut Instagramiin (@metsalammenlaamat) ja meiltä löytyy ihan kotisivutkin. Käy vilkaisemassa! www.metsalammenlaamat.fi

Kolme laamaa ja nainen pihalla. Syksy.

Valmistuin elokuussa 2023 agrologiksi (YAMK) Hämeen Ammattikorkeakoulusta, jossa päivitin agrologitutkintoni toistamiseen. Agrologi AMK-tutkinnon suoritin Mustialassa vuonna 2014.

Työkokemusta minulla on nuorisotyöstä, sillä olen työskennellyt toiminnanjohtajana Sysmän 4H-yhdistyksessä. ProAgria Etelä-Suomessa työskentelin noin 15 vuotta aloittaen maitotilaneuvojana. Vuosien varrella tein myös maatilojen verotilinpäätöksiä, lypsykarjatiloille teknikkopalvelua sekä ProAgrian markkinointia ja asiakaspalvelutöitä.

Nainen ja laama hiekkakentällä sisätiloissa. Naisella kilpailunumero ja ruusuke paidassa kiinni.

Harrastan ratsastusta ja olen tekemässä uutta aluevaltausta lännenratsastuksen pariin. Hevosvoimat kiinnostavat myös pellin alla ja tallista löytyykin laamojen lisäksi yksi amerikkalainen klassikkoauto.

Nainen hevosen selässä cowboy-hattu päässä. Koira seisoo hevosen edessä.

Minua kiinnostaa myös ulkomaanmatkailu ja usein matkustaminen kohdistuu rapakon taakse Yhdysvaltoihin. Nautin musiikin kuuntelusta ja yksi lempigenreistä on (surprise) countrymusiikki.

Tulen työskentelemään pääosin Tilalle Töihin –hankkeessa, mutta teen myös Mustialan kampuksella kotieläintuotannon opettajan töitä. Pääasiallinen toimipisteeni on Visamäessä. Toivon työssä voivani hyödyntää osaamistani ja kehittää yhdessä HAMI:n toimintaa. Olen saanut lämpimän vastaanoton tähän työyhteisöön ja on ollut mukava tulla mukaan ”hamilaisten” porukkaan.

Nainen nojaa kiviin. Taustalla isoja kallioita ja kanjoni.
Grand Canyonin reunalla. Kuva on vuodelta 2012 40-vuotisreissultani.

 

Teksti ja kuvat: Pia Kekkonen

Leave A Reply