Suomen ensimmäinen moottorisahasimulaattori Evolla

0

Totta se on, sillä puun sahausta voi harjoitella mukavasti sisätiloissa, ilman turvakenkiä jaloissa. Evon metsäalan yksikkö Hämeenlinnassa on ensimmäinen oppilaitos Suomessa, jossa pääsee opiskelemaan sahausta moottorisahasimulaattorin avulla. Simulaattorin käytöstä on paljon hyötyä opiskelijoille, jotka siirtyvät harjoittelun jälkeen ulos metsätöihin.

Imsimityn tekemä Stihlin simulaattori on ollut koekäytössä Evolla reilut puoli vuotta. Opiskelijat ovat päässeet kokeilemaan alta-päältä sahausta, oksan ja rungon katkaisua jne. Simulaattoria käytetään sisätiloissa VR-lasit päässä ja liikkumatilaa tarvitaan muutama metri.  Hämeen ammatti-instituutin metsäalan lehtori Kari Laatikainen on tyytyväinen laitteeseen.

  • Simulaattori on helposti siirrettävissä eri tiloihin. Simulaattori saa aikaan tunteen, kuin olisi lähes tositoimissa moottorisahan kanssa. Simulaattorissa on iso näyttö, josta yleisö pystyy seuraamaan sahausta. Yleensä yleisöllä on hauskempaa kuin itse simulaattorin kokeilijalla, lehtori Kari Laatikainen naurahtaa.

Simulaattorin käytöstä kerätään palautetta yhteistyöyritysten tuotekehitykseen. Tähän mennessä palaute on ollut erittäin positiivista. Simulaattori toimii myös vetonaulana Hämeen ammatti-instituutin osastolla eri messutapahtumissa ja kouluvierailuilla.

  • Simulaattori on herättänyt paljon kiinnostusta. Sen avulla voi turvallisesti kokeilla moottorisahausta. Kynnys kokeiluun matala, sillä simulaattoria on helppo käyttää, Kari Laatikainen kertoo.

Kiinnostaako metsäala?

Evon metsäalan opetus sisältää virtuaalilaitteilla opiskelua, mutta paljon ollaan myös ulkona töissä, aidossa metsäympäristössä. Jos haluat opiskelijaksi, niin nyt on oikea aika hakeutua koulutukseen. Opiskelun myötä sinusta tulee metsien hoidon ja puunkaadon osaaja monipuolisiin ympäristöihin. Talousmetsissä pääpaino on metsän istuttamisessa ja nuorten metsien hoidossa. Virkistysmetsissä toimitaan retkeilyn ja maiseman ehdoilla. Luonnonsuojeluun merkityillä alueilla toimenpiteitä ohjaavat luontoarvot, kulttuuriperintö sekä elinympäristöt. Työssäsi kohtaat asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneet erilaisista metsän käsittelyn tavoista.

Metsäalan monimuoto-opiskelun haku on parhaillaan auki 19.2. saakka. Myös yhteishaku on pian alkamassa. Yhteishaku alkaa 21.2. ja kestää 21.3. saakka. Tutustu lisää: Hämeen ammatti-instituutti: www.hami.fi

Väylä-opinnot ammattikorkeakouluun

HAMIn metsäalan opintoja voi suorittaa joustavasti oppilaitoksessa sekä työpaikoilla. Jos jatko-opinnot kiinnostavat, niin opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Väylä-opintoja ammattikorkeakoulun puolella 30 osaamispisteen laajuisesti. Väylä-opintojen kautta opiskelija pääsee suoraan HAMKin puolelle ilman erillistä pääsykoetta ja jatkotutkinnon suorittaminen nopeutuu huomattavasti.

 

 

 

Hämeen ammatti-instituutti

HAMI, metsäala 

Vastuullinen, trendikäs ja kiinnostava metsäala somessa -hanke. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa metsäalan tunnettuutta ja arvostusta sekä lisätä alan vetovoimaisuutta ja innostaa alalle lisää opiskelijoita. #mmsäätiö

Teksti: kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Kuva: lehtori Kari Laatikainen, Hämeen ammatti-instituutti

 

Leave A Reply