Puutarhuriopiskelijan elämää Lepaalla

0

”Lepaan Anna” ja Rosa

Rosa Toivettula aloitti puutarhurin opinnot syksyllä 2014 Lepaalla. Monta mietittävää juttua oli silloin ajatuksissa, kuten kuinkahan arki alkaa sujua asumisen osalta. Ennen kouluun hakemista Rosa kävi tutustumiskierroksella asuntolassa. Se helppotti monen asian suunnittelua kun näki livenä millaiseen asumisympäristöön olisi tulossa. Oma huone olisi kahden hengen ”yksiö” ja keittiö, olohuone, suihku olivat yhteisessä käytössä muiden tyttöjen kanssa. Muissakin kouluissa oli tullut käytyä jo katsomassa, mutta täällä Lepaalla tuntui olevan ”kotoista”. Kiinnostus  kukkiin ja puutarhaan edesauttoi valintaa hakea Lepaalle.

 

 

Koulu päivän jälkeen vapaa-aika muotoutuu ensin läksyjä tekemällä ja tentteihin lukemalla. Illalla voi sitten harrastaa erilaisia kerhoja.

Tässä syntyy Puuhapajalla kännykälle oma ”mini-säkkituoli”. Omat valmiit ompelukset ja askartelu tuotteet voi antaa vaikka lahjaksi omalle äidilleen tai siskolle. Kolmen vuoden aikana on tullutkin monta valmista lahjaa.

Rosa on osallistunut kaikkiin illalla tapahtuviin kerhoihin ja muihin activiteetteihin. Maanantaisin katsomalla elokuvia Rötviksessä sekä Puuhapajalla askarteluihin ja muihin teemailtoihin kuten kynttilävalantaan ja saippuoiden tekoon.

 

Montaa ja monenlaista iltaohjelmaa on ollut.  Laser-sotaa mentiin Action Factoryssä. Vauhtia ja menoa on riittänyt siis myös urheilullisella puolella.

Action Factory Hämeenlinna
Hugo-Park Aulanko

 

 

Hyvinvointiviikon teeman mukaan järjestettiin kiva iltapäivä ulkoliikuntaa. Matkalla Hugo-Parkiin, joka sijaitsee Aulangolla oli perhosia vatsassa, mutta rohkeus puihin kiipeilyyn voitti kuitenkin epäilykset siitä, kuinkahan mahtaa puun latvassa vatsanpohjalla tuntua. Loppu hyvin kaikki hyvin ja voittajan oli helppo hymyillä.

 

Opiskelukaverit ovat tärkeitä niin kouluaikana kuin koulun loppumisen jälkeenkin.

”skool”- tulevaisuudelle! sanoivat kaikki kuvat nuoret neidot ja lupasivat pitää yhteyttä toisiinsa.

Paljon Onnea, myös Lepaan Annan puolesta!

Leave A Reply