Puutarhurin unelma-ammattiin opiskellaan Lepaalla

0

”Hami Lepaalla  voi opiskella joko puutarhatuotantoon tai viheralaan erikoistuneeksi puutarhuriksi” HAMI.fi

 

Timoveikka Saarela PTNU17

Timoveikka Saarela on Kangasalta kotoisin oleva nuori mies, joka opiskelee nyt toista vuotta Lepaalla puutarhuriksi. Koulutukseen hän kävi tutustumassa hyvissä ajoin ennen yhteishakua. Samalla kun hän tutustui koulutuksen sisältöön ja oppimisympäristöön, kävi hän tutustumassa myös asuntolassa asumiseen. Koska kotimatka oli suhteellisen pitkä, oli ajatus muuttamiseen jo käynyt mielessä. Opintojen alkaessa hän sitten muuttikin asuntolaan asumaan ja kaikki on mennyt ihan hyvin.

”Puutarhatuotantoon  erikoistunut puutarhuri osaa istuttaa- ja hoitaa kasvihuone-ja taimistoviljelmiä sekä tehdä sadonkorjuu lajittelua” HAMI.fi

Timoveikka on jo pienestä pitäen ollut kiinnostunut pihojen ja puutarhojen kasveista, ympäristön kasvillisuuden hoidosta sekä kasvihuonetöistä joten  tunteekin nyt olevansa oikealla tutkintolinjalla.

Oma istutus-projekti

Keväällä aloitettu istutusprojekti jatkuu edelleen. Seinällä oleva seurantakaavake toimii kansanomaisella ns. ”tukkimiehen”kirjanpidolla. Itse tekemä suunnitelma ja kaavakepohja toimii yhtä hyvin, kuin valmiiksi painetut ostolipukkeetkin.

Tukkimiehen kirjanpito

Helmikuussa 2018 aloitettiin paprikoiden kasvatus. Kasvatus on jatkunut koko kevään, kesä ja nyt syksyllä on sadonkorjuun aika.

Paprikoiden kasvatus
Kevät aurinko auttaa kasvamaan

Oma projekti on ollut Timoveikalle mieleinen ja uusi projekteja on jo mielessä. Tällä hetkellä työstetään TOP eli työssä oppimispaikkojen ja asioiden kanssa. Loppusyksystä palataan Lepaalle teoria-ja työnopetusjaksolle. Sillä välin voi puutarha-alan tietämystään kartoittaa itsenäisellä opiskelulla.

Paprikoita kasvatusalustassa

 

Tomaatteja kasvamassa omassa kasvihuoneessa Kangasalla

Leave A Reply