Paljasjalkakenkiä ja jäsenkorjausta Hämeenlinnassa

0

Kalevalainen jäsenkorjaaja Sanna Haapala aloittaa asiakkaan hoidon aina jaloista. Kun koko vartalo saadaan jaloista ylöspäin ojennukseen, niin särytkin häviävät. Sannan liikeideassa on monta ulottuvuutta. Tuotemyynnissä ovat Leguanon paljasjalkakenkien lisäksi ENJO:n tuotteet, jossa koti saadaan puhtaaksi pelkällä vedellä. Yrityksen päätoiminta liittyy kuitenkin ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Sanna on saanut apua yritystoimintaansa olemalla mukana Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa.

Kalevalainen jäsenkorjaus on kansanperinteeseen pohjautuva manuaalinen kehon tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva hoito. Se on EU-nimisuojattu hoitomuoto, jota valvoo Kansanlääkintäseura ry (KLS).

–  Sain Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimenkäyttöoikeuden vuonna 2017.  Aloittelin ensin työn ohessa kevytyrittäjänä, mutta vuonna 2020 perustin oman yrityksen. Otan asiakkaita vastaan Hämeenlinnan rautatieaseman lähellä olevassa kodissani. Kalevalaisella jäsenkorjauksella saadaan lempeästi käsiteltyä koko keho. Hoito aloitetaan aina jalkateristä, sillä perusta täytyy saada kuntoon, Sanna Haapala kertoo.

Sanna Haapalalla on tuotemyynnissä myös Leguanon paljasjalkakenkiä. Paljasjalkakenkä on ohutpohjainen jalkine, joka suojaa jalkaa, mutta ei tue sitä.

–  Käveleminen tai juokseminen paljasjalkakengillä muistuttaa paljain jaloin liikkumista. Voin suositella kaikille paljasjalkakenkiä tai sukkia, niiden vaikutuksen takia. Paljasjalkakengissä koko jalkaterä tulee aktiiviseen käyttöön. Jalkaterän ja nilkan alueen lihakset vahvistuvat vaikuttaen koko linjaan jalkapohjista kalloon. Polvi, lonkka- ja selkäkivut häviävät, kun keho saadaan oikeaan linjaan, Sanna kertoo.

Sanna Haapala on mukana Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin vetämässä Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa, jonka rahoitus tulee pääosin Euroopan Sosiaalirahastosta. Muutoksen kesyttäjän tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään koronasta.

–  Korona on vaikeuttanut toimintaani tosi paljon ja tällä hetkellä toivon, että ihmiset uskaltaisivat tulla taas hoitoon, sillä hoitohetki on turvallinen tapahtuma, Sanna kertoo.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa on järjestetty yrityksille muun muassa henkilökohtaista sparrausta sekä yhteisiä webinaarivalmennuksia.

–  Olen osallistunut melkein kaikkiin valmennuksiin ja joitakin valmennuksia on tullut katsottua vielä uudestaan tallenteelta. Jokaisesta webinaarista on ollut kyllä hyötyä, sillä olen saanut tietoja ja taitoja lisää. Olen ollut todella tyytyväinen verkkokaupan perustamisen webinaarisarjasta. Itse olen miettinyt jo pidempään verkkokaupan perustamista ja webinaareista olen saanut paljon lisätietoa asiasta, Sanna kiittelee.

Muutoksen kesyttäjä hankkeen ensimmäisessä toteutuksessa on ollut mukana noin 35 yritystä. Webinaarien lisäksi jokainen yritys on saanut henkilökohtaista sparrausta eri alojen asiantuntijoilta Hämeen ammattikorkeakoulusta tai Hämeen ammatti-instituutista.

–  Sain sparrausapua muun muassa nettisivuihin. Minulla on myynnissä jäsenkorjauksen ja paljasjalkakenkien lisäksi myös ENJOn tuotteita. ENJO on pesuaineeton tapa puhdistaa kaikki kodin pinnat sisällä ja ulkona, pelkällä kylmällä vedellä. Yritykseni verkkosivut eivät olleet selkeät ja sparrauksessa kävimme läpi nettisivuja. Nyt sivut ovat helpommat lukea ja ne myös latautuvat nopeammin. Olen myös aloittamassa omaa blogia, koska tykkään kirjoittamisesta, Sanna iloitsee.

Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply