Oletko ajattelu-, tunne- vai toimintaihminen?

0

Tuntuuko joskus siltä, että oma viesti ei mene perille työkavereille, perheelle tai asiakkaille? Erilaiset ihmiset tarvitsevat kaikki erilaista viestintää. Voimavalmennuksen syksyn aloitusjaksossa päästiin Caritan Nybergin johdattelemana esimerkkien ja harjoitusten avulla mukavasti liikkeelle. Porukasta löytyi ajattelijoita, tunneihmisiä ja toiminnallisia henkilöitä. Vielä ehdit mukaan tulossa oleviin iltoihin! Seuraava on 4.10.

Ihmiset ovat erilaisia, joten eri ihmisille pitää myös viestiä eri lailla, jotta sanoma menee perille. Muutoksen kesyttäjä -hankkeen Voimavalmennuksessa käytiin läpi eri viestintätyylejä. Mukana olevat yrittäjät pohtivat omaa tapaa viestiä ja sitä, miten erilaisia asiakkaita pitäisi kohdata. Illan valmentajana oli Keys2Balance Oy:n perustaja ja Master Trainer Carita Nyberg.

Carita kertoi, että jos asiakkaana on ajattelija, niin hänen kanssaan on hyvä käyttää aikaa juttelemiseen. Ajattelija on rauhallinen ja haluaa analysoida asioita. Häntä kiinnostavat faktat ja yksityiskohdat. Harkinta on hänelle ominaista, joten hänen kanssaan ei kannata hoppuilla.

Tunneperäinen henkilö on tunteellinen ja intuitiivinen. Hän tykkää ihmisistä ja puhetapa on kuvaileva ja ehkä jopa rönsyilevä. Hän haluaa luoda yhteyden toiseen, ennen kuin tekee kauppaa. Hyvän fiiliksen luominen myyntitilanteeseen on siksi tärkeää.

Toiminnallinen henkilö on energinen ja nopea liikkeissään. Hän antaa lyhyitä ja ytimekkäitä kommentteja. Jos toiminnallinen on asiakkaana, niin silloin myyjän kannattaa mennä heti asiaan ja esitellä pääkohdat tuotteesta tai palvelusta ja tuoda esille hyötynäkökulmat. Toiminnallinen on myös valmis tekemään nopeita päätöksiä.

Tunnistatko oman tyylisi? Oletko ajattelija, tunneihminen tai toimija?

Osallistujapalaute

Carita Nybergin saama palaute illan valmennuksesta oli huikean hyvä. Koulutuksen yleisarvosana asteikolla 1-5 oli peräti 4,9. Carita loi iltaan mukavan ja luottamuksellisen ilmapiirin. Ainoa huono puoli oli, että aika oli liian lyhyt. Pari tuntia vierähti kiinnostavan aiheen parissa todella nopeasti. Onneksi seuraava tapaaminen on jo kahden viikon kuluttua. Sinne otetaan mukaan myös uusia ilmoittautujia.

Osallistujien positiivinen palaute:

 • Rakentavan palautteen antaminen, sitä pystyy heti hyödyntämään asiakastyössä.
 • Positiivinen asenne.
 • Käytännönläheinen ote.
 • Ilmapiiri oli illan aikana hyvä. Esiintyminen luontaista ja uskottavaa.
 • Oli uusi malli eri ihmistyypeistä vrt. DISC/Thomas. Osuva, oli helppo löytää oma tyyppi.
 • Kouluttajan hyvä ammattitaito, innostunut, motivoitunut.
 • Rento ilmapiiri, helppo keskustella, mielenkiintoinen aihe. Innostava!
 • Selkeä ja johdonmukainen sisältö/kerronta. Kaikki huomioon ottava.
 • Kivoja esimerkkejä.

Mikä oli huonoa:

 • Lyhyt aika.
 • Ajan rajallisuus. Koska keskustelu oli aktiivista niin aika meni vähän liian nopeasti.
 • Aika meni liian nopeasti.
 • En keksi huonoa palautetta.
Voimavalmennuksen yrittäjäillassa viesti meni perille erilaisille henkilöille.

 Ilmoittaudu mukaan seuraavaan valmennukseen!

Hyvinvointivalmennus on maksuton yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle. Seuraava hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen lisäämisen mahdollisuus on tiistaina 4.10.2022 klo 17.30 Business Parkissa Hämeenlinnassa. Silloin etsitään omia vahvuuksia ja puhutaan arkkityypeistä. Tilaisuus on maksuton kantahämäläisille yrittäjille. Yhden valmennuskerran kesto on noin 2 tuntia. Hyvinvointivalmennukseen mahtuu mukaan 20 yrittäjää, joten varaa paikkasi pikaisesti!

 • Arkkityypit – luontaiset vahvuudet, tiistai 4.10.2022 klo 17:30, PARKKI Business Park.
 • Mikä estää onnistumasta, tiistai 25.10.2022 klo 17:30, PARKKI Business Park.
 • Motivaatio tekijät ja elinvoiman tukipilarit + pikkujoulut! tiistai 1.11. 2022 klo 17:30 (paikka vielä avoinna).

Linkki ilmoittautumiseen https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/e9246b92-ddd7-4d39-8578-82a6ce232370?displayId=Fin2593951

Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, HAMK Smart -tutkimusyksikön ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Hankkeen kesto on 1.8.2020-31.12.2022.

 

 

Carita Nyberg on Keys2Balance Oy:n perustaja ja Master Trainer. Nyberg on kehittänyt käytännönläheisen ja oivalluttavan Tasapainon Avaimet® -ohjelman, jonka avulla voi syventää itsetuntemustaan ja kehittää vuorovaikutustaitojaan. Lähes kaksikymmentä vuotta johtajia, esihenkilöitä ja tiimejä valmentanut Nyberg on kirjoittanut myös seitsemän e-kirjaa.

Lisätietoa Carita Nybergistä ja Tasapainon Avaimista:

https://www.k2b.fi

https://www.linkedin.com/in/caritanyberg/

https://kollega.fi/-/palstat/tasapainon-avaimet/

Lue lisää Muutoksen kesyttäjä -hankkeesta ja toteutetuista toimenpiteistä: www.hamk.fi/muke tai ota yhteyttä Minna Tarkkala, minna.tarkkala@hamk.fi tai p. +358 50 465 6831

Hämeen ammatti-instituutti.

Hämeen ammattikorkeakoulu.

Teksti ja kuvat: kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti.

Leave A Reply