Mustialan avoimet ovet

0

Hämeen ammatti-instituutti ja Hämeen ammattikorkeakoulu järjestävät avoimet ovet Mustialassa keskiviikkona 29.11.2023 klo 10-14. Avointen ovien päivässä esitellään Mustialan kampusta, navetassa puuhaavia lehmiä, maatalousmuseota, koulutusta jne. Yrityksille on järjestetty oma rekrytori, jossa alan yhteistyökumppanit esittelevät ständeillä omaa toimintaansa. Myös perheen pienimmille on järjestetty kivaa ohjelmaa, esimerkiksi poniratsastusta. Tervetuloa!

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan opiskelijat esittelevät avointen ovien päivässä erilaisia koneita ja laitteita sekä kierrättävät vieraita ympäri kampusta pienissä ryhmissä. Maatalousmuseo on auki, joten historian havinaan pääsee tutustumaan paikan päällä. Onhan Mustialan maatalousopetuksen historia vertaansa vailla. Opetus on alkanut jo 1840 -luvulla. Museoon on kerätty monenmoisia vekottimia joita on aikojen alussa käytetty maatalouden koneina tai laitteina. Tule testaamaan itsesi, tiedätkö sinä museossa näytillä olevien esineiden käyttötarkoituksen?

Rekrytori yrityksille

Yrityksille on oma rekrytori Vanhalla opistolla. Yritykset ja hankkeet esittelevät omaa toimintaansa. Tule katsomaan millaisia uramahdollisuuksia on tarjolla. Hämeen ammatti-instituutin luonnonvara-alaan ja työllistämiseen liittyvät hankkeet ovat mukana rekrytorilla. HAMIn hankkeiden pääasiallinen tarkoitus on järjestää räätälöityjä lyhytkoulutuksia, joiden avulla osallistujat pääsevät nopeasti alan yrityksiin töihin.

Koko perheelle ohjelmaa

Perheen pienimmille on myös ohjelmaa, kuten poniratsastusta. Lehmiä pääsee kurkistelemaan navetan ylisiltä.  Myynnissä on makkaraa, joten varaathan käteistä mukaan?

Olet lämpimästi tervetullut avointen ovien päivän mukaan! Mustialan avoimet ovet ovat auki kaikille vierailijoille, olet sitten kiinnostunut tutkimuksesta, koulutuksesta, työllistymisestä maatalousalalle, eläimistä tai vaikkapa traktoreista.

Hämeen ammatti-instituutissa on käynnissä useampia työllistämiseen liittyviä hankkeita. SUJUVA-Sujuvasti maahanmuuttajat töihin elintarvikealalle (ESR+), Kulkeva -hanke (Hämeen liiton AKKE-rahoitus) , Haalari-haalarit päälle ja työelämään (ESR+) sekä Tilalle töihin (OKM Jotpa-rahoitus). Hankkeet tekevät saumattomasti yhteistyötä ja useat tapahtumat ja toimenpiteet ovat yhteisesti järjestettyjä.

Teksti: kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti.

Leave A Reply