Lyhytkoulutuksia Mustialassa

0

Tilalle töihin -hankkeessa Mustialassa järjestettiin marraskuussa ensimmäinen viikon mittainen lyhytkoulutus, jonka aiheena oli maatalousalan koneiden ja laitteiden käyttäminen. Erilaisia lyhytkoulutuksia tulee tarjolle myös ensi vuonna. Tammikuussa toteutetaan tuotantoeläinpainotteinen koulutusjakso.

Maatalousalan lehtori Katri Hakala johdatteli koulutukseen osallistuneet opiskelijat viikon aiheeseen kertoen työturvallisuusasioista ja tutustuttaen opiskelijat kampuksen toimintaan. Orientaatiopäivän jälkeen opiskelijat pääsivät opettelemaan uutta Juha Toivosen ja Jari Kulkun johdolla. Koulutukseen osallistuneet harjoittelivat traktorin ja pienkuormaajan käyttämistä, perävaunun kiinnittämistä, kyntämistä, koneiden huoltamista sekä hitsaamista. Jokainen pääsi harjoittelemaan käytäntöä yksilöllisesti.

Viikon päätteeksi kävimme tutustumassa robotillisen lypsykarjatilan toimintaan Somerolla. Kokemus oli mielenkiintoinen ja avartava. Opiskelijapalautetta viikon jälkeen oli ilahduttava lukea: ”Saimme monipuolisesti kokeilla eri koneita, paljon oppi ja pääsi tekemään lyhyessä ajassa. Opettajat olivat todella hyvät ja käytännön oppiminen oli suunniteltu hyvin.”

Tilalle töihin -hankkeen koulutusten tavoitteena on saada uutta työvoimaa maatilayrityksiin. Lyhytkoulutusten jälkeen opiskelija voi myös jatkaa tutkintoon johtavia ammatillisia opintoja. Jokaiselle osallistujalle suunnitellaan henkilökohtainen oppimiskokonaisuus. Seuraava toteutus on tammikuussa, jolloin järjestämme tuotantoeläinpainotteisen lyhytkurssin. Koulutukset sopivat esimerkiksi osa- ja määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville, eläkkeellä tai vanhempainvapaalla oleville sekä maahanmuuttajille.

Jari Kulku ohjeistaa opiskelijoita käytännön töissä.

 

Teksti ja kuvat: Sari Hattula

Tilalle töihin -hanke

Tilalle töihin -hanketta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Tulossa olevista koulutuksista saat lisätietoa Tilalle töihin -hankkeen kotisivuilta. 

Yhteyshenkilönä toimii Hämeen ammatti-instituutin projektityöntekijä Sari Hattula (sari.hattula@hami.fi ja puh. +358504069296).

Leave A Reply