Moottorisahauksen veistokisan voitto Leo Löppöselle

0

Metsä- ja retkeilytapahtumassa Evolla 27.5.2023 järjestettiin kovatasoinen moottorisahauksen veistokilpailu. Kilpailijat saivat tehtäväkseen luoda ”Evon uusi aika” -teoksen. Evon uusi aika on Hämeen ammatti-instituutin hanke, jossa edistetään mm. Evon retkeilyalueen näkyvyyttä. Kilpailijat saivat vapaat kädet toteuttaa omia näkemyksiään, millä Evon uusi aika -teemaa voisi nostaa veistotaiteena esille.

Tuomaristolla oli vaikea tehtävä miettiä voittajaa, koska kaikki työt olivat tosi hienoja. Veistokisa alkoi aamulla ja jo muutaman tunnin kuluttua teokset olivat valmiina. Lopputuloksena pölleistä kuoriutui kaksi kettua, yksi joutsenen siipi ja yksi huuhkaja, karhu ja nörtti.

Teokset: Tauno Kangasluoma kettu, Iina Martikainen kettu, Alpo Pajulahti joutsenen siipi ja Leo Löppösen huuhkaja, karhu ja lippalakkipäinen nörtti.

 

Joutsenen siipi, Alpo Pajulahti

 

Kettu, Iina Martikainen.

 

Kettu, Tauno Kangasluoma.

 

Huuhkaja, karhu toisella puolen teosta ja toisella puolen nörtti, joka katsoo ruudulta luontoelämystä. Leo Löppönen, voittajateos.
Huuhkaja ja karhu, Leo Löppönen.

Kovatasoisen Evon uusi aika -moottorisahauksen veistokilpailun voitti Leo Löppönen. Löppösen teoksen ideana oli nostaa esille ajan kuvaa siten, että toisella puolella pölliä olivat esillä huuhkaja ja karhu. Toisella puolella pölliä oli tietokonetta tuijottava lippalakkipäinen nörtti. Löppönen kertoi, että lippalakkihenkilö katsoo luontokuvaa tietokoneelta, eikä havainnoi muuta ympäristöään. Tuomaristo piti Löppösen teosta upeana tätä aikaa kuvaavana työnä, jossa luontokokemus saatetaan kokea ainoastaan virtuaalisesti. Tuomariston puheenjohtajana toimi Hämeen ammatti-instituutin metsäalan toimialajohtaja Kari Saarelma.

Evon uusi aika -hanke mukana messuilla

Metsä- ja retkeilytapahtuma järjestettiin Hämeen ammatti-instituutin ja Evon uusi aika -hankkeen kesken. Metsä- ja retkeilytapahtumassa oli kiinnostavaa ohjelmaa tarjolla sekä metsäalan ammattilaisille että luonnosta kiinnostuneille retkeilijöille sekä suurelle yleisölle. Evon kampus ja retkeilyalue tarjosivat hienot puitteet ensimmäistä kertaa järjestettävälle tapahtumalle. Järjestäjät olivat erittäin tyytyväisiä noin 1400 kävijään, jotka tulivat paikan päälle.

Evon uusi aika -hankkeella lisätään mm. Evon näkyvyyttä. Evon uusi aika -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin Covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä Kanta-Hämeessä. Rahoittajina ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Linnan Kehitys Oy ja Hämeen ammatti-instituutti. Kysy lisää projektipäällikkö Katja Ekqvist, katja.ekqvist@hami.fi

Teksti ja kuvat: Hämeen ammatti-instituutti, Kirsi Sippola.

Tutustu Hämeen ammatti-instituuttiin.

Evon metsä- ja retkeilytapahtuma 2023.

Mukana tapahtumassa myös Metsämiesten säätiö. #mmsaatio

Leave A Reply