Metsuriksi monimuotokoulutuksella

0

Hämeenlinnalainen Mikko Saarinen opiskelee Evolla monimuoto-opiskeluryhmässä metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi.

– Metsäalalle minut sai kiinnostus alaan. Olen pitkään tehnyt päivätyöni poliisina ja tuli sellainen fiilis, että jotakin muuta tässä elämän aikana pitää vielä kokeilla. Evo on sijainniltaan lähimpänä kotipaikkaa ja täällä on pitkät perinteet, vanha metsäoppilaitos, ja olen täällä Evon metsissä jo lapsenakin liikkunut, niin tämä tuntui sillä tavalla luontevalta paikalta.

– Opiskelen työn ohessa ja se on sujunut hyvin. Työnantajapuolelta on hyvin saanut joustoa ja olen hyvin pystynyt järjestelemään asioita. Ja tämä on kyllä se ainoa mahdollinen opiskelumuoto itselle tällä hetkellä – ja tämä on tuntunut tosi hyvältä vaihtoehdolta. Muu elämäkin on hyvin solahtanut paikoilleen opintojen kanssa, mitä nyt joskus tulee sellaisia tilanteita, että pitäisi tehdä kolmea asiaa yhtä aikaa, mutta aika vähän loppujen lopuksi. Stressiä tai ahdistusta ei ole tullut siitä, että ei ehtisi asioita tekemään. Opiskelussa on jonkun verran tehtäviä ja fyysistä tekemistä, mutta itse olen kokenut, että niitä on ihan sopivasti. Tämä kun on käytännön osaamista vaativa ala, niin eniten ehkä on haastetta ollut siinä, että järjestää itselleen aikaa ja mahdollisuuden päästä tekemään näitä töitä. Ja se on itsellä kyllä onnistunutkin.

– Olen tykännyt opiskelusta tosi paljon, kaikin puolin täytyy sanoa, että tämä suomalainen järjestelmä on hyvä ja täytyy vain ihmetellä, miten meillä onkin saatu järjestettyä näin hyvä!

– Opetus on laadukasta, tasokasta, ja opettajat ovat tosi kokeneita ja päteviä, ja aina kun tulee tänne, niin porukka on tosi mukavaa ja ruuankin vielä saa – kaikki on niin kuin viimeisen päälle, että loppu on sitten vain enää itsestä kiinni, miten hommat menevät. Tämä opiskeluporukka on hyvin hitsautunut yhteen, porukka on mukavaa ja lähijaksot ovat tosi mukavia, vähän pidetään yhteyttä muinakin aikoina.

– Itselläni opinnot kestävät vielä reilun vuoden verran, kun viime keväänä aloitin.

– Kustannuksia opiskelussa tulee välinehankinoista mitä itselle hankkii ja matkoista tänne. Maksuttomuus opinnoissa on loistava juttu ja ei voi kuin kiittää, että meillä tämmöistä järjestetään. Muuten ei varmaan olisi mitään mahdollisuutta lähteä tähän.

– Opinnot ovat tähän asti ainakin kannattaneet ja koko ajan odottaa, että pääsee oppimaan uutta ja tekemään näitä hommia. Ehdottomasti olen sitä mieltä, että kannatti lähteä tälle matkalle. Minusta tulee isona ainakin metsuri-metsäpalveluiden tuottaja, mutta vähän myös kiinnostaa arboristikoulutus tai insinööriopinnot. Pitää sitä tässä matkan varrella vielä miettiä, että ei välttämättä jäisi tähän tutkintoon nämä opinnot.

– Suosittelen ehdottomasti metsäalan koulutusta, jos ala yhtään kiinnostaa, tykkää luonnossa ja ulkona olla, eikä fyysinen työ pelota, niin kannattaa lähteä opiskelemaan Evolle. Itsellä ainakin fyysinen työ tässä vaiheessa tuntuu hyvältä, että pääsee tekemään ja liikkumaan luonnossa.

Seuraava metsäalan perustutkinnon monimuotokoulutuksen hakuaika on 16.6.2023-10.8.2023 (koulutus alkaa 26.10.2023).

Mikko Saarinen on viihtynyt Evolla ja pitää monimuotokoulutusta hyvänä asiana.

Leave A Reply