Lepaalla pidettiin kukkiensidontapaja HAMKin kirjaston työntekijöille

0

HAMKin kirjaston porukka piti hiukan erilaisen työpäivän: työntekijät kokoontuivat yhteen eri kampuksilta Lepaalle viettämään yhdessä aikaa ennen joulua. Asiapitoisen aamun jälkeen he vaihtoivat tietokoneet havuihin ja vahakukkiin.

Eräs kirjaston työntekijä oli bongannut Lepaalla aiemmin järjestetyn kukkiensidontakurssin ja ehdotti samaa aktiviteettia heidänkin yhteiseksi tekemiseksi ennen joulua. Ehdotus meni heti läpi muille ja tiistaina 19.12. porukka saapui Lepaan kampukselle.

Laatikossa työvälineitä. Sakset. Lankoja ja naruja. Pihdit.
Kimpuntekoon vaadittavia työkaluja

 

Havuoksia metallisella pöydällä.
Kimppuihin laitettiin tällä kertaa havuja pohjaksi.

Aamulla kirjaston väki kävi kokoustamassa ja kahvittelemassa viinilalla, minkä jälkeen heillä oli lounas Lepaan kartanolla. Lounaan jälkeen he päästivät normityöstään irti ja sitoivat yhdessä jouluisia kukkakimppuja. Konkreettinen käsillä tekeminen toi mukavaa vastapainoa heidän arjen tietotyölleen.

 

Kukkaämpäreitä pöydällä täynnä erilaisia kukkia.
Kimppuihin laitettiin mm. amarylliksia, skimmioita ja santineja.

Työtila. Joukko naisia tekemässä kukkakimppuja.

Iloinen puheensorina kuului työskentelytilassa, ja kaikki olivat selvästi mielissään päästessään käsittelemään kukkia. Kukkakurssin heille piti Millainen kukka -kukkapalvelun yrittäjä Milla Ala-Uotila. HAMI on tehnyt Ala-Uotilan kanssa yhteistyötä aiemminkin tänä vuonna toisen kukkakurssin aikana, ja mahdollisesti kursseja tai muuta vastavaava yhteistyötä on tulossa jatkossakin. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Nainen kirjoittaa liitutaululle lapulta kimppureseptiä.
Kimpun ohje kirjoitettiin perinteiselle liitutaululle.

 

Kaksi naista näkyy osittain kuvassa. Valmistavat kukkakimppuja käsissään.
Kaikkien kimpuista tuli upeita

Kukkakimppu. Taustalla seisoo ihmisiä.

Teksti ja kuvat: Sara Vihinen

Leave A Reply