Kokemusta ja uusia tuulia Tantsullasta

0

Tantsullan Ulla Leinolla on pitkä kokemus terapiatyöstä. Aikaisemmin terapia liittyi vahvasti tanssiin, mutta tällä hetkellä yrityksen liiketoiminta painottuu enemmän terapeuttisiin keskusteluihin, elämäntapa- ja työnohjaukseen. Korona ja Muutoksen kesyttäjä -hanke ovat tuoneet uusia hyviä ajatuksia yrittämiseen. Ulla on saanut hankkeesta käytännöllisiä vinkkejä sekä innostusta.

Tantsullan palveluja on saatavissa Forssassa ja Tampereella. Yrittäjänä toimiva Ulla Leino ottaa vastaan asiakkaita, jotka haluavat käydä keskusteluja psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa.

–  Ennen yrittäjäksi lähtemistä työskentelin noin 30 vuotta psykiatrisen hoitotyön alueella. Aloitin Tampereella geriatrisen hoitotyön parissa. Sitten siirryin psykiatrisen kuntoutuksen pariin ja lopulta jatkoin matkaa nuorisopsykiatrian poliklinikalle, Ulla Leino kertoo.

Tantsullan yritystoiminta alkoi ensin sivutoimisena, jolloin yritysidea painottui liikuntaan ja tanssiin.

–  Vedin perusjumppaa, pace-harjoittelua, kiertoharjoittelua kuntosalilla, rivi- ja kuntotanssia sekä zumbaa. Siitä yrityksen nimikin on muodostunut, koska tunnit liittyivät paljon tanssiin, Ulla juttelee.

 

Tanssi-liiketerapia (TLT) keskittyy liikkeeseen ilmaisuna, vuorovaikutuksena ja
kommunikointina. Tantsullan Ulla Leino hyödyntää tanssiliiketerapiaa myös muissa terapioissa. Kuva, Päivi Ryhtä (Päivi Ryhtä Photography).

Tällä hetkellä yrityksen liiketoiminta painottuu enemmän terapeuttisiin keskusteluihin, elämäntapaohjaukseen ja työnohjaukseen.

–  Terapiatyössä olen keskittynyt työurallani sekä keskustelu-, että tanssiliiketerapiaan. Tanssiliiketerapia on edelleen voimakkaasti työskentelyssäni mukana. Tanssiliiketerapiaa voi hyödyntää myös keskusteluterapian kaverina, Ulla kertoo.

Työnohjaus on Tantsullan uusi aluevaltaus. Työnohjaukseen voi tulla yksilönä, työpaikan tiiminä tai koko organisaation voimin. Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään.

–  Työnohjauksessa asetetaan yhteiset tavoitteet ja selkeytetään tehtäviä ja rooleja yksilö-, ryhmä- ja organisaatiotasolla. Prosessin aikana osallistujien muutoskyky ja oppiminen lisääntyvät sekä johtaminen ja yhteistyö kehittyvät, Ulla vinkkaa.

Ulla Leino on mukana Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin vetämässä Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa, jonka rahoitus tulee pääosin Euroopan Sosiaalirahastosta. Muutoksen kesyttäjän tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään koronasta. Hankkeen ensimmäisessä valmennusryhmässä on mukana noin 35 yritystä. Hankkeessa on järjestetty yrityksille muun muassa henkilökohtaista sparrausta sekä yhteisiä webinaarivalmennuksia.

–  Minulle ovat erityisen tarpeelliseksi osoittautuneet markkinointiin ja kotisivuihin liittyvät valmennukset. Olen oppinut uusia ja hyödyllisiä asioita hakukoneoptimoinnista, joita sitten olen kotisivuja uudistaessani koittanut ottaa käyttöön, Ulla kiittelee.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa alkuperäinen ajatus oli mukana olevien yritysten verkostoituminen. Koronan vuoksi tapaamiset ovat olleet verkossa. Syksylle on suunniteltu live-tapaamisia ja syyskuun lopussa on ensimmäisen valmennusryhmän päätöstilaisuus.

–  Hankkeen parasta antia minulle ovat olleet henkilökohtaiset Muke-sparrauskeskustelut. Ne ovat nostaneet innostusta, antaneet vinkkejä ja selkiyttäneet mihin minun kannattaa kiinnittää huomiota. Keskustelut ovat nostaneet esiin myös omat kehittymistarpeet yrittäjänä, markkinoijana ja verkostoitujana, Ulla pohdiskelee.

Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

Leave A Reply