Kiinnostaako mehiläisten hoitaminen?

0

Mehiläiset, nuo pikku pörriäiset, ovat mielenkiintoisia otuksia. Ilman niiden ahkeruutta, emme saisi mustikka- tai omenasatoa, hunajasta puhumattakaan. Haluaisitko sinä itsellesi uuden ammatin tai sivubisnestä muun työsi rinnalle? Hakuaika Hämeen ammatti-instituutin mehiläistarhauksen ammattitutkintokoulutukseen on 11.9. saakka. Opinnot alkavat marraskuussa 2022 monimuotona. Voit suorittaa koulutuksen sujuvasti työn ohessa.

Suomen mehiläishoitajien liiton paikallisyhdistykset järjestävät mehiläishoitajien lyhytkursseja ympäri maata. Jos olet suorittanut jo mehiläisten hoidon ”eskarin”, niin voit hakeutua syventävään ammattitutkintokoulutukseen Hämeen ammatti-instituuttiin.

  • Mehiläiset vaativat hoitoa. Koulutuksessa opitaan hoitamaan mehiläisiä ja tuottamaan hunajaa sekä muita mehiläisalaan liittyviä palveluja. Mehiläistarhaaja on mehiläisalan asiantuntijana. Lepaalla on hyvät puitteet opiskella mehiläistarhaajan ammattitutkinto kartuttaen sekä teoreettista että käytännön osaamista.  Opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa. Koulutuksessa on lähi- ja etäopetusta, opintoretkiä sekä työelämässä oppimista,  lehtori Tuija Saarinen kertoo.

Koulutukseen sisältyy mehiläishoitoon sekä hunajan tuotantoon kuuluva lainsäädäntö ja hygieniaosaaminen. Pakolliset tutkinnon osat ovat ”mehiläisten tarhaus” sekä ”hunajan ja vahan käsittely”. Valinnaisissa opinnoissa Hämeen ammatti-instituutti tarjoaa toimialaan liittyviä palveluiden tuottamisen, tuotteistamisen ja yrittäjyyden opintoja. Mehiläistarhaaja toimii itsenäisenä yrittäjänä päätoimisesti tai sivutoimisesti.

  • Opinnot kestävät noin pari vuotta riippuen opiskelijan kokemuksesta ja aiemmin hankitusta osaamisesta. Jos olet jo vanha konkari alalla, niin voit tulla suorittamaan suoraan näytön tai näyttöjä, sillä osaaminen osoitetaan näytöissä asiakokonaisuuksittain. Hakuaika on juuri nyt, joten kannattaa laittaa hakupaperit tulemaan, mehiläistarhauksen lehtori Tuija Saarinen innostaa.

Tervetuloa opiskelemaan Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampukselle.  Lepaalla, Hattulassa, sijaitsee HAMIn puutarha-alan toimintaympäristö, joka sisältää muun muassa 20 hehtaaria hoidettuja puistoalueita sekä kasvihuoneita. HAMIn puutarha-alan opiskelijat pitävät huolta upeasta kulttuuriympäristöstä. Kampukselle myönnettiin ensimmäisenä Suomessa kansainvälinen Green Flag Award -tunnustus viheralueiden laadusta vuonna 2016. Huomionosoitus kertoo puiston merkittävyydestä, kulttuurihistorian säilyttämisestä sekä käyttäjien ja vierailijoiden huomioimisesta.

Lue lisää

Hämeen ammatti-instituutti. Kysy koulutuksesta lehtori Tuija Saariselta 050 4670 195 tai tuija.saarinen@hami.fi

Hae koulutukseen, hakuaikaa on 11.9. saakka!

Mehiläistarhauksen tutkinto, HAMI.

Suomen mehiläishoitajien liitto.

Kuva: Abdu Häyrynen, Hämeen ammatti-instituutti.

Teksti: Hämeen ammatti-instituutti, kehittämispäällikkö Kirsi Sippola. 

Leave A Reply