Kauneutta, kierrätystä ja design-muotinäytös 19.3.2023!

0

Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä su 19.3. järjestetään kierrätysmateriaalista tehtyjen design-vaatteiden muotinäytös Forssassa. Uniikit mekot ja muut kierrätystuotteet valtaavat Villaforssin upean huvilan. Tapahtumassa on esillä myös ministeri Sirkka-Liisa Anttilan itsenäisyyspäiväjuhlien gaala-asuja, joista voi jättää tarjouksia.

100-vuotias Forssan kaupunki on Järkivihreä, sillä alueella on edistyksellisiä kierrätysliiketoiminnan yrityksiä. Muotinäytös tuo esille myös kierrätysideaa tavalliselle kansalaiselle. Villaforss luo upeat puitteet tapahtumalle, jossa teemoina ovat kierrätyksen lisäksi tasa-arvo ja hyväntekeväisyys. Muotinäytökseen on lupautunut mukaan mm. Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, joka debytoi mallina. Mallit on valittu tasa-arvoisesti, sillä mukana on naisia, miehiä, nuoria, kokeneempia, julkkiksia ja taviksia.

Muotinäytöksessä nähdään ompelija Seija Tammisen uniikkeja mekkoja, huppareita ja muita luomuksia. Seija hakee materiaalit yleensä Texvex-kierrätysmyymälästä Forssan Perkiöntieltä. Materiaalit vaihtelevat ja jokainen Seijan loihtima mekko on uniikki kokonaisuus.

Itsenäisyyspäiväjuhlien gaala-asujen huutokauppa

Muotinäytöksen jälkeen on vuorossa ministeri Sirkka-Liisa Anttilan itsenäisyyspäivän juhlissa olleiden gaala-asujen esittelyä. Mukana on muun muassa Jukka Rintalan suunnittelemat puvut. Tilaisuudessa voi jättää puvuista tarjouksia Sirkka-Liisalle. Lahjoitusvarat menevät Helsingin Lastensairaalan hyväksi.

Upea jugend-huvila tapahtumapaikkana

Musiikki, taide, hyväntekeväisyys, kiinnostavat kierrätysmateriaalista tehdyt korut, uniikit mekot, laukut, huonekalut jne. ovat esillä 120-vuotiaassa Villaforssissa. Muotinäytös tapahtuu Villaforssin upeassa salissa. Mukana oleva yhteistyökumppanit ovat levittäytyneet koko taloon ja he esittelevät toimintaansa omilla ständeillä.

 

Villaforss on 120 -vuotias jugendtalo keskellä Forssaa, Wahrenin puistossa.

Aikataulu

12.00: Kahvitus, taloon, taidenäyttelyyn sekä näytteilleasettajiin tutustuminen, mahdollisuus ostaa uniikkeja designmekkoja, koruja, käsitöitä ja jättää tarjouksia Sirkka-Liisa Anttilan itsenäisyyspäivien puvuista.

13.00: Muotinäytös. Jari Kesäniemen lyhyt puhe 100-vuotiaasta Forssasta. Laulua ja soittoa, Nelle Karjalainen. Kierrätysaiheinen muotinäytös; uniikit design-mekot ja asut valtaavat Jugend -talon. Malleina tasa-arvon päivän kunniaksi julkkiksia ja taviksia.

Sirkka-Liisa Anttilan itsenäisyyspäivän juhlissa olleiden asujen esittelyä. Mukana mm. Jukka Rintalan suunnittelemat puvut. Tarjouksia voi jättää Sirkka-Liisalle. Lahjoitusvarat menevät Helsingin lasten sairaalan hyväksi.

Tilaisuuden jälkeen voi ostaa lisää kahvia ja viiniä tms. Mahdollisuus tutustua ständeihin ja tehdä kivoja ostoksia kierrätysteemalla; 400 uniikkia mekkoa, laukkuja, käsitöitä, koruja jne.

Villaforssissa on esillä myös taiteilija Maarika Mauryn teoksia, joissa leiskuvat kirkkaat värit.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneiksi ovat tähän mennessä ilmoittautuneet Forssan kaupunki, Loimi-Hämeen Jätehuolto, Sattumankauppa ja entisöinti, Forssan museo ja kuosikeskus, Kuvataidekoulun opiskelijat ja Forssa 100 korut, Forssan ammatti-instituutin opiskelija, Design Seija Tamminen, Design Marja Hannula, UnWomen hyväntekeväisyysjärjestö, Lions Club Jokivarsi, Hämeen ammatti-instituutti ja Hämeen ammattikorkeakoulu; Muutoksen kesyttäjä -hanke.

Varaa liput – lippuja rajoitettu määrä

Lipun hinta, 15 euroa, sis. ohjelman ja kahvituksen. Ensimmäiset 70 lipun ostanutta pääsee mukaan. Osa lipputuloista lahjoitetaan YK:n alaiselle UNWomen tasa-arvojärjestölle. Ilmoittautumislinkki: https://fi.doerz.com/forssa/recycling-clothes-show-art-musik

Teksti, Hämeen ammatti-instituutti, kehittämispäällikkö Kirsi Sippola. 

Kuva: Forssan kuvataidekoulun opiskelijat.

Lisätiedot

  • Tapahtumasta: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, Muutoksen kesyttäjä -hanke p. 0505845063
  • Sirkka-Liisa Anttilan puvuista ja pukujen huutokaupasta: Merja Vainio, Lions Club Jokivarsi 0405514353
  • Tapahtumapaikasta, Villaforss: Maarika Maury, p. 0505900412
  • UNWomen -hyväntekeväisyysjärjestöstä, Minna Aaltonen, 0503426610

Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Muutoksen kesyttäjä -hanke on taustavoimana mukana järjestelyissä. Tapahtuma on yksi ESR-rahoitteisen MUKE-hankkeen kokeiluista. Lue hankkeesta lisää.

 

Leave A Reply