Kanta-Hämeen kansainvälisyysverkosto starttaa

0

Kanta-Hämeessä on useita kansainvälisyyttä edistäviä organisaatioita ja toimijoita, joiden yhteinen tavoite on saada maahanmuuttajat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. KULKEVA-hanke on koordinaatiohanke, joka aloittaa yhteiset toimijoiden verkostotapaamiset helmikuun alussa. Tule mukaan verkoston toimintaan!

Ensimmäinen Kanta-Hämeen maakunnassa toimivien kansainvälisyyteen ja maahanmuuttajiin liittyvien hankkeiden verkostotapaaminen pidetään verkkotapaamisena Teams-alustalla perjantaina 9.2. klo 9.30-10.30. Tilaisuus on kaikille avoin.

  • Tällä hetkellä tiedossa on 41 hanketta, mutta mukaan saa tulla, jos aihe kiinnostaa, kannustaa Kulkeva -hankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta.

Verkostotapaamiset pidetään noin kerran kuukaudessa. Tapaamisissa on tarkoitus, että jostakin kiinnostavasta teemasta on tietoisku ja sen jälkeen toimijat voivat kertoa kuulumisia.

  • Käynnissä on paljon hankkeita ja on tärkeää, että emme tee päällekkäisyyksiä. Tavoitteena on saada aikaan eri hankkeiden välistä luonnollista yhteistyötä. Kun tapaamme kerran kuukaudessa, voimme vaihtaa kuulumisia tulevista toimenpiteistä ja miettiä yhteistyömahdollisuuksia paremmin, Leena Puumalainen visioi.

Ensimmäinen verkostotapaaminen pe 9.2.2024

Verkoston toimintatapaa muokataan tarpeen ja asiasisältöjen mukaan. Lisäksi välillä voidaan tehdä myös ryhmätöitä yhteistyön lisäämiseksi. Ensimmäisessä tapaamisessa infon pitää TE-toimiston Anssi Keränen aiheenaan Hämeen työllisyysalueet ja niiden valmistelut.

  • Lämpimäasti tervetuloa mukaan ensimmäiseen verkostotapaamiseen, kehoittaa Kulkeva-hankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen.

Kulkeva-hanke

Kulkeva-hankkeen tavoitteena on:

  • edistää työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisten maahanmuuttajien integroitumista Kanta-Hämeessä
  • löytää yhdessä ratkaisuja kv-opiskelijoiden sijoittumiseen alueelle ja sujuvampaan integroitumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan
  • saada helpotusta kantahämäläisten yritysten osaajapulaan sekä työvoiman kohtaanto-ongelmaan
  • tavoitteena on myös lisätä oppilaitosten, yritysten ja julkisten toimijoiden välistä yhteistyötä Kanta-Hämeessä ja pyrkiä luomaan uusia oppimis-, työskentely- ja yhteistyömalleja yritysten, yhdistyksien ja oppilaitoksien välille

Toimenpiteitä kohdistetaan erityisesti teknologia-alojen (HAMK), majoitus- ja ravitsemusalan (KKT) ja luonnonvara-alan (HAMI) yrityksiin. Hankkeen pääkoordinoijana toimii Koulutuskuntayhtymä Tavastia. Hankkeen osatoteuttajat ovat HAMK Edu ja Hämeen ammatti-instituutti.

Rahoittaja: Hämeen liitto, kansallinen AKKE-rahoitus. Hankkeen aikataulu 1.4.2023-31.12.2024.

Lue lisää:

Kulkeva-hanke, KKTavastia, projetipäällikkö Leena.Puumalainen@kktavastia.fi , puhelin: +358505970515. Pyydä Leenalta linkki tapaamiseen, jos aihe kiinnostaa.

Hämeen ammatti-instituutti

HAMIn osatoteutus Kulkeva-hanke, HAMI

Kulkeva-hankkeen toimenpiteistä pidetään blogisarjaa. Blogisarjassa on kiinnostavia yrittäjäpuheenvuoroja, hankkeen eri tilaisuuksista tehtyjä juttuja jne. Kulkeva-bogisarjaan pääset tästä linkistä.

Teksti ja kuva: Hämeen ammatti-instituutti, kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Kulkeva-hanke.

Leave A Reply