Kansainvälinen rekrytointi -webinaarit

0

Kanta-Hämeen alueella yritykset ja organisaatiot kohtaavat rekrytointihaasteita, mutta ratkaisuja on olemassa. Kansainvälisen osaamisen hyödyntäminen voi olla avain menestykseen. KULKEVA-hanke järjestää kaksi webinaaria, jotka tarjoavat käytännön vinkkejä ja tietoa kansainvälisen osaamisen merkityksestä. Save the date – eli laita päivät kalenteriin! Webinaarit ovat 11.4. ja 26.4. klo 9-10.30 verkossa.

Kulkeva-hanke keskittyy kansainvälisten ammattilaisten osaamisen hyödyntämiseen ja heidän integraatioonsa alueen työmarkkinoille. Tässä tavoitteena on vastata työvoimapulaan sekä parantaa alueen yritysten kilpailukykyä. Kansainväliset asiantuntijat ovat olennainen voimavara, kun tavoitellaan uudistumista ja innovaatioita liiketoimintasektorilla. Huhtikuussa on luvassa kaksi kiinnostavaa webinaaria, jossa asiantuntijana on Sari Suomalainen Target Vision Oy:stä.

 • Webinaareissa käsitellään tärkeitä aiheita, kuten kansainvälisten ammattilaisten integrointia, kulttuurien välistä viestintää, johtamisen perusteita sekä yhteistyön merkitystä alueelliselle talouskasvulle, kertoo KULKEVA-hankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta.

Kaksi webinaaria huhtikuussa

Ensimmäisen webinaarin aiheina ovat kansainvälisen työvoiman hankinta ja rekrytointi, kulttuurien välinen viestintä ja sopeutuminen sekä kansainvälisten osaajien integrointi organisaatioon. Webinaari toteutetaan Teams-alustalla 11.4. klo 9–10.30. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki.

Webinaari 1: Kansainvälisen työvoiman rekrytointi ja kulttuurien välinen viestintä

– Päivämäärä: 11.4. klo 9-10.30.

– Aiheet:

 • Kansainvälisen työvoiman hankinta ja rekrytointi
 • Kulttuurien välinen viestintä ja sopeutuminen
 • Kansainvälisten osaajien integrointi organisaatioon

Toisessa webinaarissa keskitytään monimuotoisuuden johtamiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Se toteutetaan myös Teamsissa 26.4. klo 9-10.30. Aiheina ovat monimuotoisuuden johtaminen ja inklusiivinen työkulttuuri sekä kansainvälinen yhteistyö ja verkostot.

Webinaari 2: Monimuotoisuuden johtaminen ja kansainvälinen yhteistyö

– Päivämäärä: 26.4. klo 9-10.30

– Aiheet:

 • Monimuotoisuuden johtaminen ja inklusiivinen työkulttuuri
 • Kansainvälinen yhteistyö ja verkostot
 • Kysymysten ja keskustelun mahdollisuus molemmissa istunnoissa

Projektipäällikkö Leena Puumalainen on ollut aikaisemminkin kuulemassa Sari Suomalaisen luentoja. Sari Suomalaisella on pitkä, yli 30 vuoden kokemus monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden valmennuksesta.

Sari Suomalaisella on 30 vuoden kokemus Kulkeva-hankkeen webinaarien teemoista.
 • Nyt todellakin kannattaa tulla linjoille kuulemaan täyttä asiaa. Ilmoittautumislinkki laitetaan myöhemmin auki, mutta voit ilmoittautua myös suoraan minulle vaikka sähköpostilla, kehoittaa Leena Puumalainen Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta.

Kulkeva-hanke

Kulkeva-hankkeen tavoitteena on:

 • edistää työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisten maahanmuuttajien integroitumista Kanta-Hämeessä
 • löytää yhdessä ratkaisuja kv-opiskelijoiden sijoittumiseen alueelle ja sujuvampaan integroitumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan
 • saada helpotusta kantahämäläisten yritysten osaajapulaan sekä työvoiman kohtaanto-ongelmaan
 • tavoitteena on myös lisätä oppilaitosten, yritysten ja julkisten toimijoiden välistä yhteistyötä Kanta-Hämeessä ja pyrkiä luomaan uusia oppimis-, työskentely- ja yhteistyömalleja yritysten, yhdistyksien ja oppilaitoksien välille

Toimenpiteitä kohdistetaan erityisesti teknologia-alojen (HAMK), majoitus- ja ravitsemusalan (KKT) ja luonnonvara-alan (HAMI) yrityksiin. Hankkeen pääkoordinoijana toimii Koulutuskuntayhtymä Tavastia. Hankkeen osatoteuttajat ovat HAMK Edu ja Hämeen ammatti-instituutti.

Rahoittaja: Hämeen liitto, kansallinen AKKE-rahoitus. Hankkeen aikataulu 1.4.2023-31.12.2024.

 

 

Tutustu webinaarisarjan asiantuntija Sari Suomalaiseen Targetvision -yrityksestä. 

Kulkeva-hanke, KKTavastia, projetipäällikkö Leena.Puumalainen@kktavastia.fi , puhelin: +358505970515. Pyydä Leenalta ilmittautumislinkki, jos aihe kiinnostaa.

Hämeen ammatti-instituutti

HAMIn osatoteutus Kulkeva-hanke, HAMI

Kulkeva-hankkeen toimenpiteistä pidetään blogisarjaa. Blogisarjassa on kiinnostavia yrittäjäpuheenvuoroja, hankkeen eri tilaisuuksista tehtyjä juttuja jne. Kulkeva-bogisarjaan pääset tästä linkistä.

Teksti; Targetvision Sari Suomalainen sekä Hämeen ammatti-instituutti, kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Kulkeva-hanke

Kuva: Leena Puumalainen.

Leave A Reply