Isännätär Mustialan avoimissa ovissa

0

Joko sinä tunnet maatalousalan sometähden Amskidabamskin aka Isännättären? Nyt on ehkä aika tutustua, sillä hänen videoihinsa voit törmätä missä vaan!

Mustialan avoimiin oviin oli kutsuttu maaseutualan oma sometähti Anne-Mari Tarkkio, joka pyörittää Satakunnassa omaa viljatilaansa ja siinä sivussa hyvin mittavasti somekuviota. Hän jakaa sosiaalisen median kanavissaan arkeaan maatalousyrittäjänä. Ihan tuore sometähti hän ei ole, sillä ensimmäiset videot hän kertoo kuvanneensa jo opinnäytetyöhönsä vuonna 2017. Seuraajia Tarkkiolla on nyt jo lähemmäs 30 tuhatta.

Onko suosio yllättänyt?

  • Kyllähän se on yllättänyt, että niin moni minua seuraa – kotona vanhemmat eivät välitä siitä onko sometähti vai ei, naureskelee Anne-Mari, – mutta onhan maatalousala todella mielenkiintoinen!

Kansainvälistäkin tunnustusta Isännätär on saanut, sillä Anne-Mari valittiin kärkikolmikkoon saksalaisen maatalousyhteisö DLG:n maatalousvaikuttajien kilpailussa.

  • Se oli huippuhienoa, kävin Saksassa vastaanottamassa kunniamaininnan. Samalla tutustuin muihin maatalousalan vaikuttajiin.

Anne-Mari osti kotitilansa muutamia vuosia sitten. Lypsylehmät saivat jäädä pois ensimmäisen vuoden jälkeen, ja nykyään Tarkkio tekee kuivaa heinää hevosille, alpakoille ja pieneläimille. Siinä sivussa hän viljelee myös kauraa, ohraa, vehnää ja sinimailasta.

Isännättären kaupallinen yhteistyö esim. Valtran kanssa on vahvaa ja Tarkkio sanookin, että tänä vuonna hän on pääsääntöisesti pystynyt elättämään itsensä somen avulla. Lisäansiot ovat tarpeen, sillä tilalla on paljon investointipaineita.

Olet nyt mukana Mustialan avoimissa ovissa, onko Mustiala sinulle ennestään tuttu?

  • Mustiala on minulle tuttu opiskeluajoilta, Syyskisoista. On ollut todella kiva päivä ja kuvailimme Valtran kanssa sisältöä someen. Todella kivaa settiä luvassa, onhan Mustialassa hienot puitteet, hehkuttaa Tarkkio.

Ovatko Mustialan opiskelijat olleet miten innokkaita faneja?

  • Aika rauhallisesti ovat ottaneet, äsken sain varovaisesti kutsun tulla syömään munkkeja! – hymyilee Tarkkio ja heläyttää päälle iloisen naurun.

Tarkkio aikoo jatkaa ensi vuonna sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan vielä säännöllisemmin. Kannattaa siis ottaa Instassa ja YouTubessa @amskidabamski ja Isännätär seurantaan!

Leave A Reply