Hyvää yrittäjän päivää!

0

Yrittäjyys on asennetta yrittämiseen, kykyä tehdä oikeita asioita, motivaatiota sekä uskoa tulevaisuuteen! Hämeen ammatti-instituutissa koulutetaan eri aloille ammattilaisia, joille opintojen edetessä opetetaan myös yrittäjyyttä ja yritteliästä elämänasennetta. Lehtori Minna Seppälä innostaa yrittäjiä kouluttautumaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon. Yrittäjillä on mahdollisuus myös osallistua käynnissä oleviin HAMIn ja HAMKin hankkeisiin. Syys-lokakuussa alkavissa koulutuksissa valmennetaan yrityksiä maksutta esimerkiksi vastuullisuudessa ja työhyvinvoinnissa.

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Nostetaan lippu salkoon, sillä yrittäjät ovat päivänsä ansainneet! Vuonna 2022 Talous ja Nuoret TAT toimii Yrittäjän päivän pääjärjestäjänä ja tapahtumassa huomioidaan erityisesti lapset ja nuoret. Tapahtumia on ympäri Suomen.

Hämeen ammatti-instituutti on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos, josta valmistuu osaajia metsiin, meijereihin, maatiloille, liha-, puutarha- ja viheralalle. HAMI kouluttaa myös liikenneopettajia ja esimiehiä sekä johtajia.

Koulutusaloista erityisesti maatalousalan opiskelijat jatkavat useasti yrittäjinä useammassa polvessa. Myös muiden alojen opetukseen sisältyy yrittäjyyden opetusta. Opiskelijoiden yrittäjämäistä asennetta vahvistetaan koulutuksen aikana, vaikka he eivät ajattelisikaan yrittäjän uraa. Jokaisen työntekijän on tärkeää ymmärtää oman asenteen ja yrittäjämäisen toiminnan vaikutus koko organisaation toimintaan.

HAMIssa yritysten henkilökunnan ja johdon koulutusta sekä hankkeita

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnossa on mukana yrittäjiä sekä eri yrityksissä ja organisaatioissa työskenteleviä esimiehiä ja johtajia.

  • Opinnoissa keskitytään nimenomaan johtamiseen. Johtamisella on valtava merkitys esimerkiksi yrityksen työntekijöiden sitoutumisessa ja työhyvinvoinnissa, lehtori Minna Seppälä Hämeen ammatti-instituutista kertoo.

Hämeen ammatti-instituutti toteuttaa monia erilaisia työhyvinvoinnin kehittämisprojekteja alueen yritysten kanssa.

  • Teemme laajempia työhyvinvoinnin kehittämisprojekteja sekä päivän mittaisia työhyvinvointikorttikoulutuksia. Molemmista on hyötyä, sillä ne antavat ajatuksia ja ideoita työpaikan työhyvinvoinnin kehittämiseen. Esimerkiksi Thomas -toimintatyylien analyysit yrityksen eri tiimien jäsenille avaavat ihmisten erilaisuutta ja toimivat mainiosti tiimitoiminnan kehittämisen tukena, Minna Seppälä kertoo.

Hämeen ammatti-instituutissa on käynnissä myös useita EU-rahoitteisia hankkeita, joiden avulla voidaan kehittää yritysten liiketoimintaa. Muutoksen kesyttäjä -hankkeessa on alkamassa syyskuussa työhyvinvointiteema, joka sisältää neljä valmennusta. Valmennusiltojen aikana syvennetään itsetuntemusta ja kehitetään vuorovaikutustaitoja. Evon uusi aika- hankkeessa alkaa vuorostaan vastuullisuuskoulutus lokakuussa ja tuotteistamiskoulutus tammikuussa.

  • Yrittäjä, ota rohkeasti yhteyttä yrittäjänpäivänä tai milloin vain! Teemme mielellämme yhteistyötä alueen yritysten kanssa, innostaa Minna Seppälä.

Leave A Reply