Evon kehittämiseksi yli 100 uutta ideaa verkostotapaamisessa

0

Evon uusi aika -hankkeen ensimmäisessä verkostoitumistilaisuudessa elokuun lopulla saatiin osallistujat tuottamaan Evon kehittämiseksi yli 100 ideaa. Hankkeelle syyskuun alussa valittu projektipäällikkö Teemu Varjonen on nyt unelmaduunissa. Teemua energisoi Evon kehittämistyön tekeminen yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Evon uusi aika –hankkeessa edistetään Evon retkeilyalueen kehittämistä, toimijoiden verkostoitumista, digitaalisuutta, vastuullista matkailua sekä alueen saavutettavuutta. Evolle suunnitellaan Tiedekansallispuistoa, jollaista ei ole missään maailmassa. Hämeen ammatti-instituuttiin ja Evon uusi aika -hankkeeseen valittiin projektipäälliköksi metsätalouden insinööri (AMK) Teemu Varjonen.

–  Minulla on Evoon läheinen suhde, sillä olen opiskellut metsäalaa Evolla ja asun kesäajat Padasjoella. Lapsena olin partiossa ja edelleen liikun paljon luonnossa, marjastan ja sienestän mielelläni. Olen saanut unelmaduunin, kun pääsen kehittämään työssäni Evon retkeilyaluetta yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Suunniteltu Tiedekansallispuisto loisi todella uusia mahdollisuuksia Evon alueelle, Teemu pohtii.

Hankkeen ensimmäisessä verkostoitumistilaisuudessa oli mukana noin 30 Evon retkeilyalueen kehittämisestä kiinnostunutta yritystä ja organisaatiota. Tilaisuuden osallistujilta saatiin yli 100 ideaa, kun verkkotapaamisessa käytettiin yhteisöllistä Flinga -ideointipohjaa. Osallistujat antoivat vinkkejä muun muassa siitä, keitä verkostoon pitäisi kuulua, mitä valmennuksia yritykset tarvitsisivat, minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia Evolla olisi ja mitä voitaisiin tehdä yhdessä.

–  Yllätyin todella iloisesti ideoiden määrästä. Ideoissa on esimerkiksi aikamatka Evolle, historian elävöittämistä, tieteen näkyväksi tekemistä, tarinallistamista, Evon tiedeseikkailua jne. Ideoissa on aivan mahtavia asioita, joihin voi tarttua välittömästi. Yhdessä verkoston kanssa tekeminen on energisoivaa, Teemu innostuu.

Seuraava tapaaminen on 22.9.2021 klo 13. Silloin suunnitellaan verkoston kanssa yhdessä Evon markkinointiin liittyviä asioita. Työpajamaisen tilaisuuden vetää Linnan kehityksen matkailuasiantuntija Outi Mertamo.

– Tervetuloa Evolle, toivottavasti päästään näkemään toisiamme livenä! Ilmoittaudu linkistä ja lähetämme sinulle lisätietoja ennen tapahtumaa, kertoo Teemu.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Evon uusi aika -hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin Covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä Kanta-Hämeessä. Rahoittajina ovat myös Euroopan aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Linnan Kehitys Oy ja Hämeen ammatti-instituutti.

Lue lisää hankkeesta osoitteista: https://hami.fi/evon-uusi-aika/ tai https://linnan.fi/evonuusiaika/

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, HAMI

Metsätalousinsinööri (AMK) Teemu Varjonen aloitti työt Evon uusi aika -hankkeen projektipäällikkönä.
Evon uusi aika -hankkeen verkostoitumistyöpajassa ideoitiin yli 100 ideaa Evon kehittämiseksi.

Leave A Reply