Elise opiskelee viheralan puutarhuriksi Lepaalla

0

Lepaalta valmistuu puutarhatuotannon ja viheralan puutarhureita

Lepaalla järjestetään Hämeen ammatti-instituutin puutarha-alan koulutusta. Ammatillisesta perustutkinnosta voi valmistua puutarhuriksi joko puutarhatuotannon tai viheralan osaamisaloilta.

Viheralan puutarhuri osaa tehdä ympäristön viher-, liikunta-, ja leikkipaikkojen pihanrakennustöitä sekä hoitaa ja ylläpitää kasvillisuutta ja piha-alueiden kuntoa. Hän voi työskennellä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan viheryksikössä, yksityisessä viherrakennusyrityksessä tai golfkentällä.

Kivityön työssäoppispaikassa

Kivityö on osana opiskelua, tässä Elise tekee kukkalaatikon ympärille kivetystä.

 

Viheralaa opiskeleva Elise on kotoisin Turengista

Elise Anniina Kaarenoja on 17- vuotias Turenkilainen viheralanopiskelija. Hän oli kuullut, että Lepaalla  opiskelu on rentoa ja siksi hakeutui Lepaalle. Mielekkääksi opiskelun tekee se, että ulkona saa tehdä jotain eikä istua vain pulpetissa teoriatunneilla. Aikaisemmin Elise on opiskellut Turengin ala-ja yläasteella, joten instituutissa ”oikeiden töiden” tekeminen oli tervetullut kannustus lähteä opiskelemaan ammattia. Opiskelumotivaatiota lisää kiinnostus kasveihin. Omia harrastuksia ei tällä hetkellä juuri ole, koska opiskelu vie suureen osan ajasta.

Nyt on meneillään viimeinen viikko kivityön oppisesta. Tämä jakso  kestää  yhteensä viisi viikkoa ja se suoritetaan Lepaan Golfilla. Muut harjoittelupaikat ovat olleet Turengin kukkakauppa, Koskelan aluetalomies-palvelu sekä Janakkalan kunta.

Viikot hän asuu koulutuksen järjestäjän opiskelija-asuntolassa. Koululle hän tulee maanantaisin äitinsä tai mummonsa kyydillä. Perjantaina kotiinlähtö onnistuu samalla tavalla. Kysyttäessä kuinka yhteisasuminen on sujunut asuntolassa, Elise vastaa; – asuminen on sujunut hyvin ja siellä on ollut mukavaa asua, kun ei ole ollut melua ja on saanut olla vain rennosti.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on ensin käydä koulua Lepaalla ja sitten valmistua puutarhuriksi, sitten vasta pohditaan mitä seuraavaksi tehdään. Viimeinen opiskeluvuosi alkaa syksyllä, mutta ennen sitä on mukava jäädä kesälomalle. Ensi viikosta alkaa lomailut ja silloin on mukava tavata ystäviä.

Asuntola- ja vapaa-aikaohjaaja Benita Vaskelainen

Puutarha-alan perustutkinto, viherala

Leave A Reply