Aamukahvittelua ja keskustelua

0

Hämeen kauppakamarin Osaamisvaliokunta järjestää yhteistyössä alueen oppilaitosten kanssa syksyn aikana keskustelutilaisuuksia, joissa nostetaan esimerkkejä yritysten ja oppilaitosten välisestä yhteistyöstä. Hämeen ammatti-instituutti oli järjestämässä aamukahvitilaisuutta lokakuussa. Yrityspuheenvuorot Sterasta ja Eerikkilästä toivat konkreettiset oppilaitosten hyödyntämismahdollisuudet esille aamukahvin hörppäämisen lomassa.

Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen. Kauppakamari toimii 18 kunnan alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana. Se on yksi Suomen 19 kauppakamarista. Osaaminen ja osaajat yrityksiin -aamukahvitilaisuus järjestettiin hybridinä. Paikan päällä Forssassa Hämeen ammattikorkeakoulun Agora -tilassa oli noin 15 henkilöä. Teamsin välityksellä linjoilla oli kuulijoita ja keskustelijoita yli 40 henkilöä.

  • Mahtavaa, että saimme tilaisuuteen hyvin keskustelijoita mukaan. Myös hybriditoteutus on hyvä juttu, niin ihmisten ei tarvitse lähteä ajamaan pitkää matkaa kuullakseen tilaisuuden antia. Vastaava tilaisuus toteutettiin Lahdessa muutama viikko sitten ja nyt oli Forssan vuoro. Oli mukava päästä näkemään ihmisiä pitkästä aikaa ja oli myös kiva nähdä uusi ja eri tilaisuuksiin muunneltava Agora -tila Forssan Kerhäämöllä, Mirja Ojantausta Hämeen Kauppakamarista iloitsee.

Näkökulmia, hyviä kokemuksia ja käytänteitä oppilaitosyhteistyöstä olivat antamassa Tero Marjamäki Stera Technologies Oy:stä, Petri Jakonen Eerikkilä Sport and Outdoor Resortista, Anne-Mari Järvenpää Hämeen ammattikorkeakoulusta sekä Jari Latva-Koivisto Hämeen ammatti-instituutista.

Yksikönpäällikkö Tero Marjamäki Stera Technologies Oy:stä kehui hyvää yhteistyötä Faktia Koulutuksen kanssa. Rekrykoulutuksia on ollut useita ja niiden kautta on saatu Steraan hyviä työntekijöitä. Faktia koulutuksen Mika Palanen kehui myös yhteistyöstä Steran suuntaan. Mika kertoi, että Steran kanssa yhteistyö on luontevaa ja opettavaista myös opettajille. Opetuksessa käytetään esimerkiksi Steran kuvia, joten luottamus on hyvällä tasolla.

  • Hyvät esimerkit yritysten ja oppilaitosten tekemästä yhteistyöstä on tärkeää kuultavaa. Yrityksille on oppilaitoksissa paljon hyödynnettäviä mahdollisuuksia osaavan työvoiman turvaamiseksi. Kontaktien luomista on tärkeä mahdollistaa ja se on näiden tilaisuuksien yksi tarkoitus, Mirja Ojantausta kertoo.

Yleisökin innostui keskustelemaan yritysyhteistyöstä. Hämeen liiton Minna Takala oli mukana tapahtumassa Teamsin välityksellä. Hänen tiivistyksensä puheenvuoroista ja yhteistyöstä oli:

  • Hienoa kuulla! Yhteistyölle on tärkeää yhteinen agenda & avoimuus, suora ja nopea toimintatapa, luottamus puolin ja toisin, jatkuva oppiminen ja kehittyminen sekä tiedon jakaminen, kiteytti osuvasti aluekehitysasiantuntija Minna Takala.

 

Kauppakamarin aamukahvitilaisuus toteutettiin hybridinä. Paikan päällä sekä Teamsissa oli yhteensä yli 50 henkilöä.

 

 

Jari Latva-Koivisto Hämeen ammatti-instituutista kertoi HAMIn vastavuoroinen kumppanuus -kokonaisuudesta, jossa arjen kumppanuus on opiskelijan, työpaikan ja opettajan välistä vuorovaikutusta

 

 

HAMKin Agora -tila Forssan Kehräämöllä on muunneltavissa moneen käyttöön sopivaksi kokonaisuudeksi.

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Leave A Reply