Johanna Siira – luottopakki

0

Johanna Siirasta ei tullut taitoluistelijaa, vaan jääkiekkoa pelaava, taitava luistelija. Johannan elämän täyttää Tampereen Ilves ja liiketalouden opinnot HAMKissa.

Jääkiekko on lajini, koska…

Aloitin taitoluistelijana kuusivuotiaana, mutta siirryin pian jääkiekkoon. Isä valmensi sitä ja veli pelasi, ja itseasiassa meidän koko perhe on pelannut jossain vaiheessa jääkiekkoa, äitikin. Olin 15-vuotiaaksi saakka veljeni kanssa samassa joukkueessa. Meitä oli siinä seitsemän tyttöä parhaimmillaan, mutta olin lopulta ainoa. Myös meidän perheestä olen tällä hetkellä se, joka pelaa tosissaan.

Suurin naisjääkiekkoilua koskeva harhaluulo on…

Se, että sen ei ajatella olevan yhtä viihdyttävää ja vauhdikasta, kun taklaaminen ei ole miesten kiekon tapaan sallittua. Vähättelyyn törmää jatkuvasti.

Pelaajana olen…

Joukkuepelaaja, joka ajattelee puolustus edellä. Ehdoton vahvuuteni on nopea luistelu. Olen myös niin sanottu luottopakki, sillä pelaan tasaisen varmasti pelistä toiseen.
Puolustaminen on minun juttuni, ja hyvä luistelutaito puoltaa sitä. Laukominen ja kiekonkäsittely taas ovat suurimpia kehityskohteitani.

Urheilun ja opiskelun yhdistämisessä haasteellisinta on…

Ehdottomasti ajankäyttö. Jos arkeaan ja syömisiään ei ole suunnitellut, se kostautuu. Kun hoidettavaa on paljon, joutuu tekemään valintoja. Joskus se on pois ystävien ja perheen kanssa vietetystä ajasta.

Hain opiskelemaan, koska…

Jääkiekkouran jälkeen pitää tehdä jotain muuta. Haluan kehittää ja syventää kaupan alan osaamistani. Olen ollut muutaman vuoden Pirkkalan Citymarketissa töissä, olen sieltä nyt opintovapaalla. Myynti ja markkinointi ovat kiinnostaneet aina.

Liiketalouden koulutus on…

Tuntuu, että olen oikealla alalla ja valinnut oikean paikan. Markkinoinnin kursseilla painotetaan oma-aloitteista tiedon etsintää, itsensä haastamista ja tiedon soveltamista. Se opiskelutapa sopii minulle.

Opiskeluaika on ollut minulle…

Tosi mielenkiintoista, mutta myös kuormittavaa. Olemme tehneet tosi paljon ryhmätöitä ja projektitöitä. Toki se vaikuttaa, paljonko haluaa panostaa niihin, ja olen itseäni kohtaan vaativa.

Vapaa-aikana minä…

Näen ystäviä ja perhettä ja annan aikaa parisuhteelle. Teen jotain, missä ei tarvitse ajatella tai osata, esimerkiksi katson Netflixiä.

Pelit ovat sujuneet…

Aika hyvin. Olemme sarjataulukossa neljäntenä. Meillä on nuori joukkue, niin peleissä on ailahtelevuutta. Oma pelaamiseni on ollut tasaista, se on se vahvuus, jonka jo mainitsinkin.

Mieleenpainuvin muisto jääkiekossa…

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat Kanadassa 2016. Tärkeitä ovat myös kaksi naistenliigan SM-hopeaa, vaikka ne sillä hetkellä karvaita pettymyksiä olivatkin.

Isona haluan…

Jos saa unelmoida, pelaisin jääkiekkoa ammatikseni. Mutta en usko, että se on mahdollista toistaiseksi ainakaan Suomessa. Haluaisin olla myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, mahdollisesti ulkomailla. Ruotsi vaihtokohteena kiinnostaa, koska siellä on myös tosi hyvä naisten jääkiekkoliiga.

kummipelaaja Johanna Siira pyyhkii jääkiekkomailaa

Johanna Siira

Syntynyt 1998 Mäntsälässä.

Opiskelee HAMKissa ensimmäistä vuotta liiketaloutta.

Pelaa jääkiekkoa Tampereen Ilveksessä, puolustajana.

Asuu Tampereella avopuolison kanssa.

Jaana Siljamäki
viestintäasiantuntija
Strateginen viestintä
Tampereen Ilves
Johanna Siira

Leave A Reply