Tekijä2020- tapahtuman ensiapupiste

0

Kirjoittajat: sairaanhoitajaopiskelijat Emma Länsivuori, Laura Myllykoski ja Hanna Virtanen

Tekijä2020- tapahtuma 23.1.2020 oli Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestettävä, opinto- ja rekrytapahtuma, joka kokosi yhteen Hämeen alueen opiskelijat, oppilaitokset ja yritykset. Kyseisen tapahtuman tarkoituksena oli tuoda esille alueen opiskelumahdollisuuksia, tuoda valmistuvat ammattilaiset ja työnantajat yhteen sekä luoda mahdollisuus verkostoitumiseen. Tapahtuman järjestämisessä oli mukana Hämeenlinnan ammattikorkeakoulu, Hämeen kauppakamari, Linnan Kehitys Oy, Hämeen TE-toimisto, EURES, Koulutuskuntayhtymä sekä Kiipula.

Lähdimme mukaan Tekijä2020 -tapahtumaan Hamkin Hyvinvoinnin klinikan kautta osana terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen projektiopintoja. Tehtävämme oli järjestää tapahtumaan ensiapupiste, jossa itse päivystäisimme päivän ajan mahdollisten tapaturmien varalta. Tapahtuman odotettu vierailijamäärä oli noin 2000 henkilöä. Ensiapupisteen toteutus oli selkeästi ohjeistettu tilaajan taholta. Teimme listan tavaroista, joita voisimme päivän aikana tarvita ja hyväksytimme listan turvallisuudesta vastaavalla henkilöllä Maria Lassila-Merisalolla sekä opettaja Susanna Selinkolla, joka vastasi välineistä. Saimme kaikki ensiapupisteeseen tarvittavat tavarat ammattikorkeakoulusta kuten esimerkiksi ensiapulaukun, pillimehuja ja opasteet. Päivää varten tutustuimme myös tapahtuman pelastussuunnitelmaan, jonka saimme yhteyshenkilöiltä. Päivä ennen tapahtumaa kävimme valmistelemassa ensiapupisteen, jotta se olisi valmis tapahtumapäivän aamuna.

 
Tekijä2020 – tapahtuma lähti käyntiin vilkkaasti. Tapahtuman alettua paikalle saapui paljon ihmisiä, joista suurin osa oli nuoria. Päivystimme Hämeen ammattikorkeakoulun C -rakennuksen aulan sivuhuoneessa. Olimme ensiapuvalmiudessa ja päivystimme radiopuhelimen kautta saatavaa informaatiota. Päivän aikana ensiapupisteellä kävi vierailijoita, jotka halusivat mittauttaa esimerkiksi oman verenpaineen tai verensokerin. Vierailijat kyselivät meiltä esimerkiksi viitearvoja mittaustuloksista. Kerroimme myös sairaanhoitajaopinnoista HAMKissa. Päivän lopussa yksi vierailija tuli pyytämään päänsärkylääkettä. Kokonaisuudessaan tapahtumapäivä oli hyvin rauhallinen. Olimme tyytyväisiä siihen, ettei vierailijoille tapahtunut mitään suurempaa vahinkoa, joka olisi aiheuttanut hoitotoimenpiteitä.

 

Maria Lassila-Merisalo, joka oli tapahtuman turvallisuudesta vastaava henkilö, kiitti meitä ea-pisteen hoitamisesta jälkikäteen sähköpostitse.

Leave A Reply