Potilasturvallisuus – mitä se sinulle merkitsee?

0

Potilasturvallisuus on jokaisen potilaan sekä hoitohenkilökunnan yhteinen asia. Siihen sisältyy muun muassa turvallinen hoito, kuten oikea lääkehoito, laitteiden toimivuus sekä itse hoidon turvallisuus. HAMK:n sairaanhoitajaopiskelijat järjestivät yhdessä Kanta-Hämeen keskussairaalan ja Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymän kanssa potilasturvallisuusviikon, jonka tavoitteena oli lisätä ihmisten tietoisuutta potilasturvallisuuden aiheista. Tällainen tapahtuma järjestettiin nyt Riihimäen terveyskeskuksessa ensimmäistä kertaa ikinä!

Potilasturvallisuusviikolla me sairaanhoitajaopiskelijat esittelimme tekemiämme postereita Riihimäen sairaalan aulassa. Aiheina olivat käsihygienia, kaatumisriskin arviointi sekä lääkekortin ajantasaisuus ja merkitys. Tapahtuma järjestettiin maanantaista torstaisin 16.-19.4.

Kaatumisriskitestissä oli erilaisia tasapainoharjoituksia ja lisäksi asiakkaat saivat ohjeita liikuntaan liittyen. Käsihygieniapisteellä opetimme oikeanlaista yskimistekniikkaa ja käsihuuhteen käyttöä sekä asiakkaille että hoitohenkilökunnalle. Lääkekorttipisteellä oli opiskelijoiden lisäksi tavattavissa farmaseutti, jonka kanssa asiakkaat saivat halutessaan pohtia esimerkiksi omaa lääkitystään ja onko niillä vaikutusta huimaukseen. Opiskelijat jakoivat pisteellä lääkekortteja sekä kyniä niiden täyttämistä varten.

Potilasturvallisuusviikolla kävi alkuviikosta paljon asiakkaita ja loppua kohti vauhti hiljeni, mutta tietoisuutta kuitenkin saatiin lisättyä melko mukavasti. Eniten kiinnostusta saivat lääkekortti sekä kaatumisriskitestaus. Lääkekortteja jaettiin kolmen ensimmäisen päivän aikana lähes 100 kappaletta ja kaatumisriskitestejäkin tehtiin reippaasti yli 30 päivässä. Tapahtumassa käyneet asiakkaat olivat sitä mieltä, että tapahtuma oli hyödyllinen ja tällaisia toivotaan jatkossa lisääkin.

 

Terkuin

Ville, Essi, Tiia, Vilma, Riikka ja Taru

Leave A Reply