Vuoden viimeinen henkilöstöiltapäivä kokosi hamilaiset Sairioon

0

Sairiossa pidettiin maanantaina 11.12. tämän vuoden viimeinen henkilöstöiltapäivä. Tehokkaan neljän tunnin aikana käytiin läpi ajankohtaiset asiat, keskusteltiin opiskelijoiden hyvinvoinnista ja pintaraapaistiin tekoälyn kehittymistä.

Iltapäivä aloitettiin rehtori Pia-Maria Haltian pitämällä katsauksella tästä vuodesta. Katsauksessa kerrottiin esimerkiksi, että tällä hetkellä HAMIssa työskentelee 69 ihmistä: 36 opettajaa, 12 ohjaajaa ja 17 henkilöä erilaisissa tuotanto-, hanke-, kehittämis- ja hallintotehtävissä.

Esityksessä käytiin läpi myös kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. HAMIlle on myönnetty vuonna 2022 OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatin ja HAMI on sitoutunut kehittämään toimintaansa indikaattoreiden suuntaisesti opetuksen, toimintakulttuurin ja johtamisen alueilla. Kehitettävää tällä saralla on varmasti aina, koska asiat kehittyvät, mutta nykytilannekin näytti oikein valoisalta.

Hankkeissa on laskettu hiilijalanjälkiä ja paranneltu arboretumkierroksia

Kestävän kehityksen teemalla jatkettiin, kun tänä vuonna päättyvän VASKI-hankkeen tuloksia käytiin läpi. Hankkeen rahoittajana toimii Opetushallitus ja siinä on mukana huimat 61 ammatillista oppilaitosta. Hankkeen tavoitteena on tukea Agenda 2030-tavoitteiden toteutumista ammatillisessa koulutuksessa sekä vahvistaa kestävää kädenjälkeä. Hankkeesta esiteltiin, miten HAMIn Sairion toimipisteen hiilijalanjälki on laskettu erilaisia indikaattoreita käyttäen.

Kaksi naista seisoo auditoriossa pitämässä esitystä.
Eija Rekola ja Kirsi Lähde esittelivät VASKI-hankkeen tuotoksia.

Seuraavaksi siirryimme arboretumin kasvistoon. Myös Arboretumien kehittäminen Kanta-Hämeessä -hanke päättyy tämän vuoden lopussa. Hankkeen tavoitteena oli mm. vanhojen arboretumien kartoitus Evolla, Lepaalla ja Mustialassa. Kasvistoa ja puustoa on mm. tunnistettu ja luetteloitu. Eri toimipisteiden arboretuimeista on kehitetty digitaaliset kartat, joiden avulla ihmiset voivat itsenäisesti kierrellä tutustumassa kasveihin ja puihin saaden lisätietoa niistä.

Molemmista hankkeista on mahdollisesti tulossa jatkoa, joten jännityksellä jäädään odottamaan, miten hommat etenevät.

Joukko ihmisiä seisoo auditorion edessä.
Arboretum-hankkeen väki sai työskentelystään pienet lahjat.

 

Mies jakaa juustopaloja. Nainen ottaa palan,
Kahvitauolla tarjolla oli mm. meijeriopiskelijoiden valmistamaa juustoa.
Ihmiset ottamassa kakkua jonossa.
Kahvin kanssa oli glögijuustokakkua.

Loppuun vielä tunteita ja tekoälyä

Kahvitauon jälkeen HAMK Edun projektiasiantuntija ja väitöskirjatutkija Riikka Tuominen piti oman puheenvuoronsa Teamsin kautta. Riikka oli kiertänyt HAMIn toimipisteissä juttelemassa ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa tunteista. Riikalla työn alla olevaan väitöskirjatutkimukseen, joka liittyy tunnetaitoihin ja hyvinvoinnin tukemiseen. Opiskelijat saivat paljon kehuja osallistumisestaan ja vastauksistaan. Keskustelut olivat niin hedelmällisiä, että alustavasti alettiin suunnittelemaan jo ensi vuodelle samanlaista kierrosta.

Teams-esitys auditorion valkokankaalla.
Riikka Tuomisen diaesitys oli piristävän värinen.

Opiskelijoiden hyvinvointia sivuttiin myös seuraavan puheenvuoron aikana. Olli-järjestelmään oli saatu toivottuja uudistuksia ja HAMIn ICT-kehittämispäällikkö Johanna Holmberg esitteli ne.

Henkilöstöpäivän päätöspuheenvuoron piti Ari-Pekka Nieminen. Aikataulusta oltiin hieman jäljessä kuten tällaissa tilaisuuksissa usein käy, joten Ari-Pekka joutui hieman karsimaan puheenvuoroaan. Hän näytti mm. miltä erilaiset tekoälyjärjestelmät näyttivät ja miten niitä kannattaa käyttää. Aihe kirvoitti monen kirjavaa keskustelua, joten tästä aiheesta pidetään varmasti uusikin yhteinen tuokio.

Iltapäivän päätteeksi toivoteltiin hyviä jouluja heidän kesken, joita ei enää tänä vuonna kohdata.

Ihmisiä jonossa.

 

Teksti ja kuvat: Sara Vihinen

Leave A Reply